Мед Атлант

Мафія, котлета по-київський та містична Прип’ять: як згадують Україну у відомих фільмах та серіалах. ВІДЕО

Про країни Східної Європи у голлівудських фільмах згадують найчастіше тоді, коли у сюжет включають таких стереотипних персонажів як мафіозі, емігранти чи хатні робітниці. Здебільшого, нас усіх узагальнюють, просто називаючи слов’янами або «росіянами». В цей термін включають також жителів України та Білорусії.

Російській мові у американському кіно приділяють окрему роль. Під час навчання майбутні актори мають освоїти англійську мову з різними діалектами, включаючи російський.

Про Україну у відомих кінострічках згадують не часто. Здебільшого згадки такі ж, як ми зазначали вище. Проте з розвитком кінематографу та й України загалом, про нас згадують як про порядних людей. Інколи герої відомих стрічок озвучують дещо про кухню, культуру та життя українців. Часто сюжети, до яких має стосунок наша країна, є дещо містичними та таємничими.

Тому «МІСТО» дізнавалося, в яких відомих фільмах, серіалах та навіть мультиках згадують про нашу країну.

Вторгнення інопланетян та Залізопузий дракон – Україна у відомих кінофільмах

«Війна світів»(2005)

Україну згадують на початку фільму Стівена Спілберга. У кадрі ведуча новин передає, що над Україною штормовий ураган. Згодом повідомляють про непередбачений землетрус у 7,6 балів. Це були передвісники вторгнення інопланетян. Також ведуча згадує, що в Україні живе близько 52 мільйонів людей.

«Декстер» (2006)

У серіалі про маніяка, який вбиває злочинців (“Декстер”), персонаж одного з епізодів – український мафіозі Ісаак Сірко. Він очолює надзвичайно небезпечну і жорстоку банду “Братство кішки”. Сірко торгує наркотиками і тримає стриптиз-клуб, де працюють українські дівчата. А ще герой розповідає про свого батька, який особисто зарізав партійного функціонера, помстившись таким чином за діда.

«Гаррі Поттер та Дари смерті»

У культовому фільмі «Гаррі Поттері та Дари Смерті” підземелля банку «Грінготс» охороняв Український Залізопузий дракон. На ньому Гаррі, Рон та Герміона втікають з «Грінготсу».

За мотивами романів Джоан Роулінг — Залізопузий дракон живе в Україні. Він є українським ендеміком, найбільший з усіх драконів. Залізопуз може набирати до шести тонн ваги. Огрядний і повільний у польоті – Залізопуз однак вкрай небезпечний і здатний розтрощити своєю вагою будь-який будинок. Має металево-срібну луску, темно-червоні очі і довжелезні, загрозливі кігті.

Залізопузи перебувають під пильним наглядом Української чаклунської ради, відколи 1799 року якийсь Залізопуз поцупив на Чорному морі цілий вітрильник (на щастя, без людей).

У фільмі «Фантастичні звірі і де їх шукати» про Українських Залізопузів згадує Ньют Скамандер у розмові про Війну з Якубом Ковальським. На запитання Ковальського Ньют Скамандер відповідає: «Я вивчав драконів. Українські Залізопузи. Східний Фронт.».

Заклинання та мафіозі – Україна у легендарних мультфільмах

«Сімпсони»

Україна фігурує у культовому серіалі двічі. Вперше, коли шеф поліції Спрінґфілда показав величезне фото своєї рідні з України. Вдруге показали епізод про Київ, яким керує мафіозі Віктор.

«Труп нареченої»

У мультику “Труп нареченої” саме українське заклинання допомагає головному героєві вибратися зі світу мертвих.

Тарас Шевченко та котлета по-київський – Україна у топових серіалах

«Друзі»

У “Друзях” часто згадували країни Східної Європи. Особливо часто йшлося про Україну.

Наприклад, Моніка в школі була єдиною, хто дружила з хлопчиком з України, Росс пропонував друзям піти на український фільм. А перед весіллям Емілі і Росса обговорювали наявність у весільному меню таких страв як курка по-київськи та котлета по-київськи.

«Доктор Хауз»

У відомому медичному серіалі згадують не лише Україну, а й поета Тараса Шевченка. В одному епізоді Хаус одружується з українкою Домінікою Петровою, щоб вона змогла отримати «грін карту» та залишитися в США. Коли Домініка переїжджає до нього, то привозить із собою портрет Шевченка. Тоді дивакуватий Хаус сказав, що її бабця –«сексі». Домініка ж відповіла, що Шевченко – видатний український поет.

“Секс і місто”

У відомому серіалі українка, Магда, – хатня робітниця однієї з головних героїнь – Міранди. Магда – взірець благопристойності. Вона намагається перевиховати Міранду. Купує їй скалку для тіста, бо, за її уявленнями, кожна порядна жінка має обов’язково пекти пироги. А в тумбочці біля ліжка Міранди заміняє вібратор на статуетку Діви Марії.

Прибульці, чудовиська та «люди в халатах» – «Чорнобиль» у культових стрічках

Окремо хочеться відмітити фільми, локаціями для яких стала Прип’ять. На думку іноземних режисерів – містичне та таємниче місце, де відбуваються дивні речі.

«Заборонена зона” (2012 рік)

У 2012 році режисер Бредлі Паркер вирішив, що фільм жахів про Чорнобиль – чудова ідея. За сюжетом “Забороненої зони” група друзів із США приїжджає до Прип’яті. Там починаються дивні речі. Їх переслідують людиноподібні створіння, які полюють на них, вбивають і потім їдять. В результаті всі друзі отримують великі дози радіації та гинуть. Останньою гине дівчина Аманда. Її закривають в одній кімнаті з чудовиськами, бо люди в халатах сказали, що її не можна відпускати – вона бачила “пацієнтів”.

“Трансформери 3: Темна сторона Місяця” (2011)

У фантастичному бойовику на прохання українського міністра відправили авто ботів у Чорнобиль, де влаштувалися прибульці. Четвертий енергоблок розташований одразу поза дорожнім знаком “Чорнобиль”, на дорогах чергують солдати в шинелях, ходити там можна лише у спеціальних захисних костюмах.

“Міцний горішок: Хороший день, щоб померти”(2013)

Джон Маклейн та його син, що працює на ЦРУ, без документів і грошей, до зубів озброєні, на викраденій машині перетинають кордон і опиняються в покинутому українському місті Прип’ять. Виявляється, що в місті Прип’ять, ще з моменту аварії на атомній електростанції, в таємній радіоактивній кімнаті зберігаються заховані олігархом-дисидентом величезні запаси збройового урану.

Свідки та учасники злочині – Україна у голлівудських детективах

«Закон і порядок» (1999)

«Закон і порядок» — американський процедуальний, поліцейський та юридичний телесеріал, створений Діком Вульфом. Серіал розповідає про детективів, які працюють у Нью-Йоркському поліцейському відділі вбивств, а також про прокурорів суду. Детективи розслідують різні злочини, такі як вбивства й інші посягання на особистість людей, а прокурори доводять вину обвинувачених в суді.

В одному з епізодів, під час розслідування чергового вбивства, детективи згадують про агронома з України, який є дядьком вбитої дівчини.

«Закон і порядок: Спеціальний корпус»

«Закон і порядок: Спеціальний корпус» – американський кримінальний телесеріал, який є першим спін-офом серіалу «Закон і порядок». Серіал розповідає про «Спеціальний корпус» поліції, який займається розслідуваннями злочинів на сексуальному ґрунті й зазіхань на дітей. Дія серіалу розгортається в Нью-Йорку.

Головними персонажами серіалу є працівники спеціального корпусу. Через особливу жорстокість злочинів працівники відділу постійно знаходяться на межі нервового зриву, що позначається на їх особистому житті, а також на взаєминах один з одним.

В одному з епізодів детективи згадують прибиральницю з України – Катерину Діно, яка могла бути свідком чи співучасником вбивства. Детективи відправляють у дім жінки, щоб поговорити. Під час зустрічі слідчі запитують, з ким вона живе та де був її співмешканець минулої ночі. Катерина відповідає, що живе з «бойфрендом» Андрієм Горським, який працює водієм лімузину.

«Касл»

У сюжеті американського детективного серіалу йдеться про те, що у процесі розслідування вбивства детектив Кейт Бекет помічає схожість місця злочину зі змальованими в детективах відомого письменника Річарда Касла. Касл стає підозрюваним, проте при подальшому розгляді справи він виявляється не причетним. Маючи дружні стосунки з мером та іншими впливовими людьми міста Касл напрошується бути присутнім на всіх розслідуваннях, які проводитиме детектив Бекет, доки не збере матеріал для своєї майбутньої книги.

В одній із серій детективи натрапляють на злочинну банду, з якою пов’язані українці та затримують її.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...