Мед Атлант

Був народжений за 1-2 години, як його знайшли: історія порятунку малюка із смітника у Франківську

В Івано-Франківську поліція продовжує розшукувати матір, яка викинула немовля у сміттєвий контейнер. Про це Суспільному повідомила речниця обласної поліції Христина Максимчак.

Знайшла немовля в одному із сміттєвих баків на вулиці Сухомлинського молода пара. Витягати дитину самотужки вони не наважилися, тому покликали на допомогу.

Богдан Нагорняк з другом чекав в автомобілі на знайому, коли до них підійшов чоловік і запитав, чи є серед них лікар. Спочатку пара, розповідає Богдан, подумала, що це кошеня, адже звук зі смітника був схожим.

Кажу йому: “Йдемо подивимося”. Він каже, що то було в пакеті чорному, ніби від одягу якогось. Ми підняли той пакет. Хлопець каже: “Відкрий!”. Ми відкрили, а там була дитина жива. Ми одразу подзвонили в поліцію і швидку. Десь за хвилин 5 вони приїхали, — каже Богдан Нагорняк. — Ще за хвилин 5 після того, як ми знайшли цю дитину, приїхав сміттєвоз забирати це сміття.

Зараз немовля перебуває в обласній дитячій клінічній лікарні. Завідувач відділення інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні В’ячеслав Банасевич розповів, що у той день, коли хлопчик потрапив до медзакладу, він був у важкому стані. Зокрема, дитина мала низьку температуру тіла та ознаки охолодження.

З приймального покою ми забрали його відразу в реанімаційне відділення інтенсивної терапії новонароджених дітей і надали там допомогу. Дитину зігріли в спеціальному кувезі і дали кисень через масочку. Зараз малюк у кращому стані. Сьогодні ми його плануємо перевести у відділ патології новонароджених дітей, — каже лікар.

В’ячеслав Банасевич додає, що дитина народилася за 1-2 години до того, як її знайшли на смітнику.

Ну, якщо було б більше часу від народження, то ще не є літо надворі, скажімо так, то вона б переохолодилася і мала б тяжке запалення легень, можливо, була б на штучній вентиляції легенів. Так, слава Богу, обійшлося без того, — додав В’ячеслав Банасевич.

Зараз поліція намагається знайти матір дитини, каже речниця обласної поліції Христина Максимчак.

Жодної записки, ніяких речей дитини не було виявлено. Ми зрозуміли, що дитину все ж таки запакували у пакет і поставили у сміттєвий бак. Зараз ми опитуємо ймовірних очевидців і шукаємо матір, яка залишила у небезпеці новонароджену дитину, — каже Христина Максимчак. — Не можемо точно сказати, що вона проживає саме в тому дворі та в тому будинку. Можливо, приїхав автомобіль, можливо, вона була з іншого дому.

Якщо матір знайдуть, то суд може позбавити її волі на строк до трьох років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...