Мед Атлант

Франківський театр зіграє феєрію-бурлеск “Енеїда” на вершині гори Попіван

Сьогодні, 18 серпня, у Франківському драмтеатрі розповіли про виставу «Енеїда», яку до 30-ліття Незалежності актори зіграють 21 серпня на вершині гори Попіван.

 Цього року, напередодні 30-ліття відновлення Незалежності України актори традиційною командою сходять на вершину, щоб набратися міцності і нагадати кожному українцю: ми маємо вистояти і перемогти.
Символічно актори зіграють саме “Енеїду” (ражисер – Ростислав Держипільський), створену 2014-го під час Революції Гідності.
“Енеїда” – це шлях пошуку власної ідентичності, шлях до очищення через самоаналіз і життєствердну самоіронію, через війну і світоглядну боротьбу, що об’єднує і робить сильнішою націю.
“У нашому цьогорічному сходженні є багато символів…” Енеїда” Івана Котляревського – перша книга українською мовою, і сьогодні через 223 роки після виходу цього епохального твору, ми нарешті на державному рівні переходимо на українську ц всіх сферах життя, щоб стати незалежними, – каже генеральний директор-художній керівник театру Ростислав Держипільський.
 Держипільський каже, що Котляревський ще тоді розписав все, що відбулося в нас на Майдані, в останньому розділі “Війна”.
Ще в минулому році ми прийшли до висновку, що це наш унікальний арт-майданчик. При нагоді ми хочемо привернути увагу до важливих екологічних проблем, тому на Попівані буде проведена ще дуже цікава зустріч, – каже ректор ПНУ ім. Василя Стефаника Ігор Цепенда. Вистава відбудеться о 14.00 на фоні всіх карпатських гір.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...