Мед Атлант

Студенти Прикарпатського університету повернулись в аудиторії

Студенти Прикарпатського національного університету повернулися в аудиторії.

Таке рішення прийняв ректорат вишу у зв’язку з перебоями електропостачання та масовими аварійними вимкненнями електроенергії.

«Внаслідок руйнувань російським агресором енергетичної інфраструктури в Україні, ситуація з дистанційним навчанням ускладнилась. Тому університет використовує можливості надані під час включень електроенергії. Водночас, він забезпечений необхідною кількістю генераторів, які дозволяють раціонально втримувати і навчальний процес і життєдіяльність університету», – розповідає ректор ПНУ Ігор Цепенда.

На сьогодні всі гуртожитки забезпечені теплом, в кімнатах до 19 градусів. Аудиторні корпуси від 17 до 19 градусів, згідно з санітарними нормами.

Університет забезпечений необхідною кількістю генераторів, щоб утримувати безперебійну роботу закладу. В першу чергу це серверні, бухгалтерія, та групи комп’ютерів, які повинні постійно працювати. Додатково увімкнений Starlink, який дозволяє утримувати зв’язок через інтернет мережі.

“Сьогодні маємо більше тисячі студентів, за кордоном. З ними встановлено зв’язок вони знаходяться на дистанційні формі навчання й відповідно проходять необхідні тестові завдання. Це так само стосується студентів на індивідуальній формі навчання”, – пояснює ректор.

В офлайні зараз всі перші курси. Натомість 2-4 курси переходять почергово через тиждень, залежно від практичних занять.

Сесія в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника розпочинається з 15 січня та триватиме два тижні. В умовах, що склалися розглядається проходження сесії очно в аудиторіях.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...