Мед Атлант

До Дня діагностики меланоми франківцям пропонують безкоштовно обстежитися

Всі охочі мають змогу перевіритися до 26 травня, повідомляє кореспондентка Суспільного.

Зі слів завідувача кафедри дерматології та венерології Івано-Франківського національного медуніверситету Олександра Александрука, серед агресивних форм раку у дерматології найпоширенішою є меланома. Впродовж року на Прикарпатті її виявляють щонайменше у п’яти зі 100 тисяч людей.

“Цьогоріч ми проводимо обстеження у трьох закладах: на базі кафедри дерматології та у двох приватних клініках, в яких також працюють наші колеги — кафедральні співробітники. Ці заклади є нашими клінічними базами. В них є потужне дерматоскопічне обладнання — цифрове, яке дозволяє обстежувати достатньо швидко”, — пояснює Олександр Александрук.

За його словами, такі безкоштовні обстеження проводять щорічно. Лікар каже: у 2023 році впродовж двох днів утворення на тілі перевірили понад сто людей.

“Приблизно 10-15% від тих пацієнтів, яких вже оглянули, ми скерували до наших колег-онкологів для подальшого обстеження і, можливо, лікування, тому що у нас були підозри на передраковий стан або вже злоякісний процес”, — каже Олександр Александрук.

Ганна Литвин родом з Краматорська. Із соцмереж жінка дізналася про безоплатну можливість в Івано-Франківську обстежити утворення на тілі, які жінка має ще з дитинства.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...