Мед Атлант

Корисні канікули. На франківських школярів чекають «Зимові школи»

Провести зимові канікули з користю матимуть можливість франківські школярі. Вже традиційно в Івано-Франківській громаді з початку січня працюватимуть «Зимові школи» у позашкільних закладах. Різноманітні майстер-класи, ігри та екскурсії будуть проводитися для учнів щодня з 10:00 до 13:00. 

  • Міський центр дитячої та юнацької творчості – тут кожен охочий зможе розкрити свій мистецький талант. Педагоги центру є майстрами вокального та художнього мистецтва. Також із вересня 2023 р. на базі цього закладу втілюється проєкт «Школа блогера», що навчає дітей безпечної поведінки у соціальних мережах, основ SMM та журналістики. Під час зимової школи цей проєкт діятиме у новому форматі, про всі деталі можна буде незабаром дізнатися на офіційній сторінці Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради у Facebook.

  • Міська дитяча екологічна станція стала новим центром формування екологічної свідомості спільноти учнів нашого міста. Свою діяльність екостанція не припиняє ні на хвилину і продовжить працювати у форматі «Зимової школи». Педагогічна команда вже готує програму екомандрівок та пікніків. На території станції розміщені теплиці, які варто відвідати кожному, хто мріє побачити «зелений світ» посеред зими. 
  • Центр дозвілля дітей та юнацтва – це мережа дитячих та молодіжних клубів, що існують в усіх мікрорайонах міста та селах громади. За насиченим графіком роботи «Зимових шкіл» у кожному клубі варто уважно стежити на офіційній сторінці закладу, адже педагоги-організатори є активними шукачами нових форм діяльності, що зацікавить широку аудиторію юних мешканців громади. Ставши одним із переможців грантової швейцарсько-української програми DECIDE Summer Clubs, команда центру активно впроваджує елементи нової методики у вже звичні види діяльності.
  • Центр патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери – осередок формування справжнього патріота, яким повинен бути кожен франківець. «Зимова школа» в закладі анонсує проведення історичних студій, які покажуть історію під новим кутом крізь призму сьогодення.
    Також центр активно працює в різних руслах творчості: майстерні патріотичної пісні, виготовлення патріотичних виробів ручної роботи для подальшого продажу на благодійних ярмарках. За всім різноманіттям роботи Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери радимо стежити на офіційних сторінках у соціальних мережах.
  • Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді – заклад, що відчиняє ворота в Карпати кожному, кого кличуть гори. Організація екскурсій, майстер-класи роботи з туристичним спорядженням, квести – і це ще не повний перелік того, що планує активний колектив центру, тож стежте за анонсами.
  • Центр освітніх інновацій – місце, де наука стає доступною і цікавою усім. Подивитись, як працює 3D-принтер, зрозуміти принципи робототехніки, навчитися фінансової грамотності – це стати частинкою STЕAM-простору, який розміщений за адресою: вул. Незалежності, 36. Про заплановані заходи завжди легко дізнатись у соцмережах закладу, адже з технікою вони вже давно на «ти».
  • Центр «Культурно-універсальна територія «КУТ» – сучасний простір для самовираження кожного юного творця, його всебічного розвитку. Для відвідувачів центру проведуть майстер-класи з образотворчого мистецтва, журналістики, акторської майстерності, скетчингу та ще багато різних цікавих заходів, про які працівники центру регулярно інформуватимуть у всіх соціальних мережах.
  • Заняття з футболу, баскетболу та настільного тенісу пропонують Дитячо-юнацька спортивна школа №2 та Дитячо-юнацька спортивна школа №3. Знайомство з професійними тренерами та новим видом спорту може стати початком професійних занять, а відтак – справжньої спортивної кар’єри. Вся інформація щодо розкладу – незабаром у соціальних мережах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...