Мед Атлант

“Шахеди”, балістика, крилаті ракети: рф завдала масованого удару по Україні

Вранці 22 березня російські війська завдали комбінованого удару по українських містах. Вибухи пролунали у Харкові, Дніпрі, Кривому Розі, Запоріжжі, Кропивницькому та на Хмельниччині.

В низці регіонів спостерігаються проблеми з водо- та електропостачанням, передає Суспільне.

О 03:34 Повітряні сили ЗСУ повідомили про пуски крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Згодом уточнили, що пуски зафіксували з району Каспійського моря. Раніше військові попереджали про рух ударних БпЛА, а о 04:46 у Повітряних силах повідомили про зліт літака МіГ-31К, який є потенційним носієм аеробалістичних ракет “Кинджал”.

У Харкові та області повітряна тривога була оголошена з 03:53. Станом на 4:49 в місті було чути близько 15 вибухів, повідомив міський голова Ігор Терехов. За його даними, РФ цілить по енергетичній інфраструктурі. Є пожежі на місцях деяких влучань.

“Ворог вкотре обстрілює Харків. Зафіксовано влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. Не покидайте укриттів, небезпека ще не минула”, — повідомив о 04:54 керівник ОВА Олег Синєгубов.

Жителі міста повідомили про проблеми з електро- й водопостачанням та опаленням після серії вибухів. Харків фактично повністю залишився без світла, повідомив Олег Синєгубов о 05:08. За його словами, РФ завдала понад 15 ударів по обʼєктах енергетики.

У Хмельницькому є пошкодження обʼєктів інфраструктури та житлових будинків. Відомо про постраждалих.

На Сумщині внаслідок ракетних ударів по об’єктам енергосистеми тимчасово введені графіки аварійних відключень у населених пунктах Сумського, Конотопського та Шосткинського районів.

На Львівщині безпілотник влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури. Почалася пожежа. Зараз її гасять вогнеборці.

У Запоріжжі перший вибух пролунав близько четвертої ранку. О 5:21 очільник ЗОВА Іван Федоров повідомив, що російські війська завдали вісім ударів по регіону.

“Уражено обʼєкти інфраструктури, пошкоджень зазнали цивільні будинки. Інформацію щодо загиблих та травмованих уточнюємо”, — написав він.

О 6:04 на Запоріжжі пролунала ще одна серія вибухів.

Внаслідок російської атаки на Запорієжжя є поранені, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. За його словами, інформація щодо стану тяжкості людей уточнюється. Попередньо, зруйновані приватні два будинки. Ще сім будинків пошкоджені.

Вибухи було чути й в Кропивницькому о 5:21. О 05:18 у Повітряних силах повідомляли про рух крилатої ракети у напрямку Канатового. Про таку ж ракету у напрямку області через Запоріжжя — о 05:00.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині вибухи пролунали близько 5:05. О 5:14 вибухи було чутно і в Дніпрі. Повітряна тривога в області була оголошена о 00:56.

В окремих районах Дніпра є перебої зі електропостачанням, повідомляють місцеві жителі. Також після вибухів спостерігається знижений тиск води.

Кореспонденти Суспільного повідомили, що у Кривому Розі також наявні проблеми з електрикою. Олександр Вілкул заявив про влучання в об’єкти критичної інфраструктури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...