Мед Атлант

Свято лісу: у Франківську розповіли дітям про ліс, хвойні дерева та майстрували будиночки

Сьогодні, 21 травня, в Івано-Франківську до Міжнародного дня захисту дітей провели Свято лісу. 

Діти мали можливість познайомитись з лісівниками, які розповідали про правила безпеки в лісі, уроки екограмоти, які дерева і де ростуть. Також юні франківці мали змогу долучитись до створення хатинок для птахів.

Провідний інженер з лісовідновлення філії Верховинського лісового господарства Дмитро Зітенюк розповів МІСТУ, що його колеги підготували все для того, щоб діти самі під час заходу могли змайструвати шпаківню для птахів.

Саме зараз, у період весни, йде активний період розмноження птахів. Ми чуємо у скверах і парках. Для них це є дім, – розповідає Дмитро. Для дітей буде корисно знати, як можна попіклуватись про пташок.

Для виготовлення шпаківні потрібно здорова деревина, над якою треба попрацювати на деревообробних верстатах. Виготовлені дітьми будиночки для птахів будуть розміщені у франківських парках і скверах.

Діти також побачили картини виготовлені з дерева. Їх майструванням займається Василь Романюк, він є членом товариства художників Верховини, майстром по дереву.

Пан Василь каже, що такі картини зазвичай купляють на подарунок. Виготовляти їх потрібно зі здорового дерева, а оздобити можна на власний смак. Робота над однією картиною триває кілька днів.

Також на Святі лісу відвідувачам розповіли про різноманітні шишки, які можна знаходити у лісах. Зокрема, науковець Галицького НПП Роман Мандзюк розповів, що в нашій області можна знайти зокрема, шишки сосни кедрової корейської, шишки мамонтового дерева, та інші. Пан Роман знайомив відвідувачів зі світом хвойних дерев. Вага шишок коливається від 2 кг до 10 гр.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...