Мед Атлант

За кошти обласного бюджету на магістратурі вчитимуться 3 депутатів та 6 кадрових резервістів

Сьогодні, 8 грудня, на першому пленарному засіданні 19-ї сесії Івано-Франківської обласної ради депутати проголосували за проект рішення «Про навчання депутатів та осіб, які перебувають у кадрову резерві органів місцевого самоврядування».

Нагадаємо, що  таке рішення вже підтримала постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

У преамбулі до проекту записано, що рішення приймається «на виконання п. 6.15 підпрограми «Обмін досвідом та сприяння розвитку місцевого самоврядування» Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 роки та враховуючи клопотання директора інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу». У згаданому пункті програми розвитку місцевого самоврядування йдеться про «організацію та проведення навчань для депутатів обласної, районних, міських, селищних і сільських рад. Вдосконалення підготовки та підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування».

Згідно з рішенням обласної ради, дев’ятеро осіб, з яких троє депутатів (двоє обласної ради і один Косівської районної ради. – Авт.) та шестеро – з кадрового резерву зможуть отримати кваліфікацію магістра за рахунок коштів обласного бюджету. З повним списком претендентів на навчання можна ознайомитися ТУТ.

Може когось додати, когось відняти?, – поцікавився на сесії голова обласної ради Олександр Сич.

Депутати відповіли, що запитань до проекту рішення немає. У підсумку за нього проголосували 50 депутатів , 3 утрималися.

Виконавчий апарат обласної ради оплатить 154 тисячі 350 гривень за їхнє навчання за 2017-2020 роки ( 2017-18 рр. – 81 100 гривень, 2018-19 рр. – 56 900 гривень, 2019-20 рр. – 16 350 гривень).

Читайте такожЗамість трьох — одна: на Прикарпатті буде дитячо-юнацька школа із зимових видів спорту

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...