Мед Атлант

Ми завжди перші, – головний лікар про прибуття “швидкої” на смертельну ДТП. ФОТО

Вчора, 6 червня, близько  17:00  у селі Майдан, що на Тисмениччині, трапилася трагедія: рейсовий автобус “Калуш – Івано-Франківськ” зіткнувся із вантажівкою. Молода пасажирка маршрутки загинула. 

Як повідомляло МІСТО, дорожньо-транспортна пригода трапилася в момент, коли рейсовий автобус розпочав обгін вантажівки, виїхавши на смугу зустрічного руху. Саме в цей час водій “ЗІЛа” почав здійснювати поворот ліворуч, що й призвело до зіткнення.
В результаті ДТП автобус з’їхав у кювет, де в подальшому опинився на боку, “ЗІЛ” перекинувся на проїжджій частині дороги. Вантажівка була вповну навантажена піском, що розсипався по дорозі. Наразі по інциденту ведеться слідство, причини ДТП з’ясовують правоохоронці. 
 На момент ДТП в автобусі перебувало близько 20 пасажирів та водій. Внаслідок зіткнення автівок 15 осіб звернулись до медзакладів, а 30-річна жінка, молода мати, з відкритою черепно-мозковою травмою померла на приймальному покої в обласній клінічній лікарні.
Очевидці події кажуть, якби “швидка” прибула на місце аварії швидше – смерті можна було б запобігти. 
Як стало відомо журналістам МІСТА зі слів присутніх на місці ДТП осіб, до приїзду “швидкої” небайдужий хлопець тримав голову загиблої у себе на колінах та намагався допомогти.
Головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирон Матейко запевняє, що “40 хвилин там точно не було”.
Не питання в часі доїзду, бо це було масово. Сорок хвилин там однозначно не було, бо всі пасажири доставлені у лікувальні установи. Такого не може бути, – каже Матейко.
Зараз в обласному центрі екстреної швидкої допомоги збиратиметься комісія, аби розібратись із ситуацією.
Медики відтворять хронологію подій: хто дзвонив, звідки та коли. Як розповів Матейко, було задіяно
7 “швидких”. Автомобілі їхали з Калуша, Лисця та обласного центру. Однак, можливо, це й стало фатальною помилкою.
Це говорить про те, що виклики поділені за територіальним принципом: там одна диспетчерська, там – інша. У серпні має з’явитися єдина диспетчерська служба, тоді оперативність буде кращою. Проте ми завжди приїжджаємо на місце події першими. Не поліція, не рятувальники, а швидка допомога, – підкреслює головний лікар.
Також очевидці підозрюють, що водій маршрутки порушив правила перевезення людей. Мовляв, дозволена кількість пасажирів була меншою від наявної, а жінка отримала смертельну травму, бо стояла. Керманичі рейсу та вантажівки обійшлись без серйозних травм. Вони обидва перебували тверезими за кермом.
У національній поліції запевнили, що 44-річний водій раніше не порушував правил дорожнього руху, скарг і негативних відгуків не надходило. Чоловік також є мешканцем Калущини, села Перекоси.
Триває слідство. Про нові деталі МІСТО повідомить згодом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...