Мед Атлант

Медики заборонили слідчим спілкуватися з Михайловою, яку вдруге затримали п’яною, бо вона зараз у психіатричному відділенні

Франківські патрульні 23 липня вдруге затримали п`яну Тетяну Михайлову.

Жінка поводилася агресивно, виражалася нецензурно і погрожувала медикам, поліцейським та журналістам. Що їй за такі дії загрожує – дізнавалися журналісти МІСТА. Станом на сьогодні відомо, що Михайлова перебуває на стаціонарному лікуванні.

23 липня Михайлову затримали вдруге – на вул. Сахарова нетвереза жінка кидалася під машини. На місце спочатку приїхали медики. Жінка побила лікаря. Медики викликали патрульних. Жінку відвезли в наркодиспансер, аби перевірити на стан сп`яніння. У медзакладі вона відмовилася пройти тест. Поводилася ще агресивніше та кричала на все горло. Опісля патрульні забрали порушницю у міський відділ поліції, що на вул. Бельведерська, 32. На неї складені три адмінматеріали: за статтею 173 КУпАП (Дрібне хуліганство), за статтею 178 КУпАП (Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді) та за статтею 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця).

Журналісти МІСТА поцікавилися у поліції, прокуратурі та апеляційному суді стосовно не адміністративних правопорушень вчинених жінкою, а кримінальних. Запитали, що відбувається станом на сьогодні у справах Тетяни Михайлової. Відтак, стало відомо, що правоохоронцям медики заборонили проводити слідчі дії, бо жінка зараз на стаціонарному лікуванні в психіатричному відділенні однієї із лікарень Івано-Франківська. Медики надали у поліцію відповідну довідку.

Речник ГУ НП в Івано-Франківській області Мирослава Белдик каже, що відкрито кримінальне провадження по факту нанесення легких тілесних ушкоджень лікарю. Остання написала заяву у поліцію. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 статті 125 ККУ (Ред. – Умисне легке тілесне ушкодження – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року).

Нагадаємо, вперше Тетяну Михайлову затримали 31 березня. Вона вчинила ДТП з потерпілими. Жінка в стані алкогольного сп’яніння  на великій швидкості виїхала на дорогу, де збила трьох людей. Серед них патрульний поліцейський. За два тижні апеляційний суд зменшив розмір застави Михайловій через вчинену аварію і вона, сплативши кошти, вийшла із СІЗО 13 квітня. Михайлова обвинувачується у кримінальному правопопушенні за ч. 1 ст. 135 та ч. 1 ст. 286 ККУ ( Ред. – Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан; Ред. – Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

У прокуратурі кажуть, що попередньо, внісши заставу, апеляційний суд прописав обов`язки Михайловій. Тоді за рішенням суду жінка повинна була б утриматися від спілкування з потерпілими і свідками, не виїжджати за кордон, не відвідувати заклади, де продаються спиртні напої. Зараз її затримали на Сахарова нетверезою. Але немає підтвердження, що спиртні напої жінка розпивала в закладі, де продаються вони. Наразі потрібні свідки або ж відеофакт, що Михайлова була в такому закладі. Проте все залежить від слідчого.

Ймовірно, вживала вдома. Адже в ухвалі про таке, як “п`яна в громадському місці” не йдеться.

В Івано-Франківському апеляційному суді нашим журналістам пояснили, що зараз до цієї справи не мають ніякого стосунку.

Ми розглядаємо апеляційні скарги на рішення місцевих судів області. Апеляційні скарги подають сторони у справі – прокурори, обвинувачені, потерпілі, адвокати, відповідачі, представники. Це в тому випадку, коли одній із сторін щось, грубо кажучи, не сподобалося у рішенні місцевого суду. Тоді ми не розглядаємо цю справу, а лише те, що вказано в апеляційній скарзі. Навесні Михайлова до нас звернулася і просила зменшити заставу, бо у неї одна дитина хвора, а інша – без догляду батьків. Тобто, були офіційні документи, посилаючись на які, судді апеляційного суду прийняли рішення щодо зменшення застави. Після того, як ми прийняли рішення справа знову направляється в місцевий суд”, – речник Івано-Франківського апеляційного суду Людмила Безусова-Попович.

Відтак, до прокуратури повинен звернутися слідчий з клопотанням, а прокурор, якщо його підтримає, внести до міського суду.

Що цікаво, з соціальної мережі Фейсбук жінка видалилася близько опівночі з 23 на 24 липня – одразу після інциденту.

Як Михайлову затримали вдруге – відео 16+

Довідково у справі Михайлової, коли її затримали вперше

 

31 березня у Крихівцях трапилася ДТП, у якій постраждали троє осіб, серед них – інспектор патрульної поліції у м. Івано-Франківську.

Одразу ж наступного дня, 1 квітня, в Івано-Франківському міському суді підозрюваній Тетяні Михайловій обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою на 60 днів. Також визначено заставу – 1 336 000 грн.

Того ж дня наші кореспонденти у відеосюжеті з Івано-Франківської обласної клінічної лікарні, з’ясували, у якому стані потерпілі. Троє постраждалих – молоді чоловіки, віком 22, 23 та 25 років.

12 квітня апеляційний суд зменшив заставу для жінки, яка збила трьох людей і втекла з місця події у Крихівцях, 31 березня.

Підозрювана оскаржила ухвалу Івано-Франківсього міського суду про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або 1 мільйон 336 тисяч гривень застави. Тепер жінці зменшили розмір застави до 256 тис грн.

Керівник Івано-Франківського слідчого ізолятора управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області Володимир Атаманюк проінформував, що о 10:45 13 квітня підозрювану Михайлову звільнено з СІЗО.

Винуватиця ДТП, за рішенням суду, повинна утриматися від спілкування з потерпілими і свідками, не виїжджати за кордон. У разі внесення застави суд також заборонив підозрюваній відвідувати заклади, де продаються спиртні напої.

Читайте і дивіться також: Хвору дитину підозрюваної Михайлової, про яку в суді наголошував адвокат, виписали з лікарні ще зранку. ВІДЕОСЮЖЕТ

Що цікаво, стосовно підозрюваної Михайлової місяць перед ДТП було розпочате кримінальне провадження за порушення, пов’язане з підприємницькою діяльністю.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...