Мед Атлант

Франківських комунальників відправляють на 30-денні військові збори в Яворів

Сьогодні, 29 серпня,військовий комісар Івано-Франківська Ігор Сорокопуд повідомив про призов працівників міськвиконкому на військові збори тривалістю 30 днів.

На збори закликають керівників та працівників управлінь та департаментів міста. 30-денна військова підготовка відбуватиметься у Львівській області на Яворівському полігоні. Загалом повинні відправити близько 50 людей. Ігор Сорокопуд пояснив, що за працівниками залишиться робоче місце, їм виплачуватимуть середню заробітну плату, а після зборів держава компенсує всі їх витрати. Заохочують до зборів військовозобов’язаних чоловіків до 50-річного віку та навіть тих, хто раніше був не придатним до служби, окрім людей з інвалідністю.

Заступник міського голови Олексій Кайда обурився, що немає бажаючих піти на збори, хоча у відпустки на місяць ходять всі.

У День Незалежності в парку ставили бруківку, бо хотіли заробити. Це не нормально. Всі хочуть грошей і відпусток, а піти на збори немає кому. Напевно, пора згадати, з якого боку приклад, а з якого – ствол, – каже Кайда.

Міський голова Франківська Руслан Марцінків підтримав думку заступника та заявив, що не дозволить керівникам “відмазувати” своїх працівників.

Кожен повинен пройти такі навчання, адже ворог не спить і війна далеко ще не закінчилась. Якщо не хочуть йти на такі збори, то відправимо на схід, в Попасну або Волноваський район, нехай там себе покажуть, – наголосив міський голова.

Читайте також: Кайда облаяв комунальників і назвав їх не патріотами за те, що на День Незалежності ставили бруківку 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...