Мед Атлант

Івано-Франківщині передали 12 шкільних автобусів вартістю понад 18 мільйонів гривень. ФОТО

Сьогодні, 31 серпня, в Івано-Франківську на площі перед ОДА урочисто вручили ключі від 12 шкільних автобусів для гірських регіонів.

На Прикарпатті понад 13 тисяч школярів та близько 3 тисяч педагогічних працівників, які проживають за межею пішохідної доступності, потребують підвезення на роботу та навчання. Відтак, відбулась передача 12 шкільних автобусів марки ”Еталон”, які були придбані за кошти освітньої субвенції з держбюджету із залученням коштів обласного бюджету (у співвідношенні 70/30). Загальна вартість такої купівлі складає 18 мільйонів 760 тисяч.

Автобуси передадуть для дев’яти районів, двох міських рад та однієї ОТГ.

У нас завжди була потреба в автобусах. Особливо гостро ця проблема постала після того, як 18 шкільних автобусів були передані військовим комісаріатам для потреб ЗСУ. Зараз кільком районам ми компенсовуємо втрати,  каже голова обласної ради Олександр Сич.

Станом на 31 серпня для підвезення дітей сільської місцевості загалом закуплено 215 автобусів.

Загалом для стовідсоткового забезпечення підвозом учнів та педпрацівників необхідно придбати  більше 50 автобусів. Потребує ремонту ще 41 автобус з існуючого парку. Зараз закуплено 12. Можливо, до кінця року вдасться знайти кошти на закупівлю ще 5 автобусів. Чим більше-тим краще, – зазначив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук. 

Та висловив свої сподівання, що на кінець 2018-2019  потреба у шкільних автобусах в області буде на 100% задоволена.

Читайте також: Обласна рада буде здавати в оренду автобус, який недавно придбала

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...