Мед Атлант

Вогняне шоу та смолоскипна хода: франківці вшанували пам’ять Героїв Крут. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 29 січня, українці вшановують пам’ять Героїв Крут.

Десятки франківців зібралися в центрі міста вшанувати пам’ять трьохсот студентів, які вступили у бій з 6-тисячною армією більшовиків у 1918 році. Насамперед на Вічевому Майдані відбулася урочиста театралізована академія з фаєр-шоу, опісля люди сформувалися у колону.

З підпаленими смолоскипами та патріотичними вигуками франківці пройшли центральними вулицями міста до Меморіального скверу, де згодом відбудеться панахида.

Нагадаємо, 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути в Чернігівській області, що під селищем Крути та поблизу села Пам`ятне, 300 київських студентів, захищаючи підступи до Києва, вступили у бій з 6-тисячною армією більшовиків під командуванням Михайла Муравйова, яка серед інших вела наступ на Українську народну республіку. Усі студенти або загинули, або були взяті в полон і жорстоко страчені. Бій під Крутами стримав наступ більшовиків на чотири дні. І ці дні стали вирішальними для української дипломатії, щоб домогтися від міжнародного співтовариства визнання незалежної України. Офіційно День пам’яті Героїв Крут почали відзначати в Україні з 2007 року.

Читайте також: В Івано-Франківську пройшла спартакіада, присвячена пам’яті Героїв Крут. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...