Мед Атлант

Прикарпатські військові проти створення Міністерства ветеранів. ФОТО

Сьогодні, 14 березня, в Івано-Франківську відбулась спільна конференція військових, представників волонтерських організацій та бізнесу. Чоловіки зібрались, аби обговорити перспективні проекти та майбутню співпрацю.

Одна з тем, якої торкнулись – створення  на базі Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерства у справах ветеранів. Керівник реабілітаційного центру для учасників АТО “Бандерівський Схрон” Ігор Чернецький каже, що він з побратимами проти створення міністерства, адже на керівні посади потраплять виключно “свої”.

Натомість представник Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників АТО області Володимир Веркалець відповідає, щоб такого не сталось — слід не дивитись зі сторони на процес створення міністерства, а брати активну участь у ньому.

Міністерство ветеранів війни будуть створювати на базі служби у справах ветеранів. Воно матиме на меті об’єднати всі ветеранські організації області, має бути створене спільне положення. Я переконаний, що працювати там повинні ветерани, адже вони найбільш наближені, — зазначив  Веркалець.

Згідно проекту постанови, Міністерство у справах ветеранів забезпечуватиме формування та реалізацію державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, а також працюватиме над створенням ефективної системи соціального захисту ветеранів.

До слова, сьогодні в Україні відзначають День добровольця. В Івано-Франківській філармонії відбувся  концерт приурочений святу.

Читайте також: Прокуратура просить передати у їхню власність приміщення на вул. Гаркуші

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...