Мед Атлант

Колишній депутат міської ради через суд намагається відібрати землю в атовців

Близько 20 атовці сьогодні в господарському суді намагалися відстояти право на землю, яке їм виділила міська рада. Колишній депутат міської ради і бізнесмен Роман Тимків хоче скасувати рішення міської ради і повернути землю собі, адже користувався нею більше 10 років.

Підтримку атовцям висловила “Міська асоціація учасників АТО” на чолі з її головою Василем Андрієвим. Атовці у справі виступають третьою стороною.

Судові спори йдуть за ділянку по вул. Надрічна площею 0,7976 га, яка десятки років була в оренді фірми “Плюс 999”, засновником якої є екс-депутат міської ради, директор “Львівського бронетанкового заводу» Роман Тимків”, пише “Побудовано в ІФ”.

Фірма Романа Тимківа, який розкрадав бронетанковий завод, хоче подовжити договір оренди з міською владою ділянки, на якій в майбутньому мають збудувати квартири для учасників АТО, – пояснює Андріїв.

Самого позивача Тимківа сьогодні в залі суду не було. Зіславшись на поганий стан здоров’я, він надав суду підтверджуючу медичну довідку. Через це справу перенесли на 2 травня.

Як писало “Побудовано в ІФ” ділянку по вулиці Надрічна фірма екс-депутата міської ради Романа Тимківа орендував 12 років для будівництва мотелю з сервісним обслуговуванням автомобілів. Нині земля пустує і заросла травою, а єдиний натяком на будівництво є старий дерев’яний паркан. Зрештою Івано-Франківська міська рада поставила крапку у цій історії і знайшла для комунальної землі куди краще застосування. Тепер там зведуть багатоквартирні будинки для учасників АТО.

Фото: “Побудовано в ІФ”

Земельна ділянка донедавна перебувала в оренді у приватного підприємства “Плюс 999”. Її цільове призначення – “для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови”. Міська рада передала землю в оренду ще у 2004 році для будівництва мотелю з сервісним обслуговуванням автомобілів. З того часу, на протязі 12 років, підприємство “Плюс 999” успішно поновлювало договір оренди землі. При цьому функціональне призначення ділянки, а саме будівництво мотелю, залишалось без змін.

Ділянка на кадастровій карті  

У січні 2013 року Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини видав підприємству “Плюс 999” містобудівні умови та обмеження на будівництво центру сімейного дозвілля із закладом громадського харчування по вулиці Надрічна.

Згодом довкола ділянки орендар встановив дерев’яний паркан. Однак, із самим будівництвом якось не заладилось. За 12 років оренди фірма не побудувала ані мотелю, під яких відводилась земля, ані центру сімейного дозвілля.

Для підприємства “Плюс 999” термін користування землею закінчився у липні 2016 року. Проте у жовтні Івано-Франківська міська рада вирішила договір оренди землі не продовжувати. Відтак ділянка провернулась у комунальну власність міста.

У червні 2017 року депутати надали дозвіл громадські організації “Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО” на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,64 га по вулиці Надрічній для будівництва багатоквартирних будинків інвалідам, учасникам АТО.

Варто відзначити, що окрім громадських організацій, на земельну ділянку по Надрічній претендувало товариство з обмеженою відповідальністю “Річковий парк ІН”. Фірма звернулась до міської ради з прохання орендувати ділянку терміном на три роки для будівництва та обслуговування АЗС з комплексом автомийок та центром сімейного дозвілля. У клопотанні було вказувало про купівлю у приватного підприємства “Плюс 999” незавершеного будівництва готовністю 8%.  Втім у серпні 2017 року міська рада постановила відмовити ТОВ “Річковий парк ІН” в оренді землі.

За даними аналітичної  платформи “YouControl”, товариство з обмеженою відповідальністю “Річковий парк ІН” засноване у 2014 році. Основний вид діяльності – організація будівництва будівель. Статутний капітал заявлений у розмірі 1000 гривень. Керівником та одним із засновників фірми числиться Скотник Василь Іванович. Його сума внеску до статутного капіталу складає одну гривню. При цьому фірма зареєстрована у тому самому будинку по вулиці Січових Стрільців, що і підприємство “Плюс 999”.

Читайте також: НАБУ затримало Романа Тимківа — екс-депутата Івано-Франківської міськради та помічника нардепа Солов’я. ВІДЕО

Четверо прикарпатців потрапили в топ декларантів за оприлюдненими статками

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...