Мед Атлант

Для будівництва пасічнянського моста бетон перевіряли в спеціальній лабораторії

Сьогодні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків провів виїзну нараду на території будівництва нового мосту в Пасічну.

Відзвітувати про стан робіт до Івано-Франківська приїхав керівник фірми Сергій Порожнюк.

Він розповів, що будівництво вийшло на етап підняття опор. Зараз бригада виконує роботи з влаштування залізобетонних ростверків на опорах. Відповідні роботи завершили на опорі 1 та 6, працюють на 3 і 7 опорах. Більш копіткого підходу вимагає друга опора, адже тут спочатку потрібно провести водопониження.

Сергій Порожнюк зауважив, що коли обирали бетон для робіт, взірці продукції взяли з різних заводів та відправили у будівельну лабораторію, що працює на їхньому підприємстві. З усіх підприємств, згідно з необхідними вимогами, обрали одне.

Також керівник МЗ-112 зазначає, що міст унікальний, адже це суцільна конструкція довжиною 320 метрів. Його влаштовуватимуть насувним методом від 1-ї опори, що поблизу вул. Хіміків. Наразі підрядник замовив сталеві прогонові конструкції загальною масою близько 400 тонн.

Важливо, аби будівництво мосту набирало обертів. Потрібно, щоб металеві конструкції виготовили вчасно. Цьогоріч вийти з опор і звести прогони. Паралельно готуємось оголосити тендер на будівництво дорожньої розв’язки. Новий міст потрібен якомога швидше, – підкреслив міський голова Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що загальна довжина мосту через Бистрицю Солотвинську (вул. Надрічна-Хіміків) становитиме 324 метри, ширина — 14 м, а довжина шляхопроводу на Надрічній (з розгалуженнями в два напрямки) — майже 50 м. Будівництво поділили на три етапи. Розпочали з самого мосту. Зупинились на сталево-бетонній конструкції. Вона дешевша від моноліту, але мінімальний термін експлуатації — 80 років, що набагато довше, ніж збірних конструкцій. Проект реалізують на землях комунальної власності, тому він не передбачає додаткових витрат на викуп ділянок. До слова, саме новий міст у Пасічну визначили одним з пріоритетних об’єктів на 2018 рік.

Читайте також: Старий міст на Пасічну відремонтують після будівництва нового

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...