Мед Атлант

Як звірята у Центрі реабілітації диких тварин зустрічають весняне тепло і відвідувачів. ФОТО/ВІДЕО

У Галицькому національному природному парку в селі Крилос, що під Галичем, з 2007 року працює Центр реабілітації диких тварин. Тут рятують тварин, хворих чи скалічених за різних обставин. Мешкають у Центрі також звірята, які народилися чи тривалий час перебували в неволі і вже не можуть самі добувати їжу в дикій природі.

З ініціативи працівників наукового відділу Галицького національного природного парку 21 серпня 2007 року з метою реабілітації і подальшого повернення у рідну стихію представників місцевої фауни, які попали в біду, було створено Центр реабілітації диких тварин.

Після реабілітації деяких тварин відпускають на волю, а деякі настільки звикають до людських рук та турботи, що залишаються в Центрі назавжди.

На сьогоднішній день він знаходиться на території дендропарку Галицького НПП та в прилеглому до нього лісовому масиві. За тваринами доглядають працівники наукового відділу. Створюються належні умови їх перебування, максимально наближені до їхнього існування у дикій природі. Ведеться журнал спостережень за поведінкою тварин у неволі, проводиться їхнє щеплення і лікування. В центр приймають тільки хворих, або скалічених при різних обставинах, а також молодих тварин, котрі не можуть самі добувати їжу і в дикій природі приречені на загибель.

Працівники Центру власними силами та з допомогою волонтерів і благодійників будують вольєри для тварин, купують ліки й вітаміни, бо прагнуть, щоб їхні вихованці мешкали в хороших умовах і швидко видужували.

На території є також Музей природи землі Галицької. Тут на власні очі можна переконатись як важливо сьогодні з розумінням ставитись до навколишнього природного середовища, і не тільки словом, а й ділом сприяти його поліпшенню.

Центр з роками став популярним місцем для туристів: сюди дуже полюбляють приїздити родини з дітьми. Зараз мешканці Центру покинули свої нори й хатинки і ніжаться на сонці у вольєрах — радіють весняному теплу.

Такі центри відіграють важливу роль у формуванні у підростаючого покоління екологічної свідомості та гуманного ставлення до всього живого.

Читайте такожНа Прикарпатті може з’явитися парк Юрського періоду. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...