Мед Атлант

Франківський актор розповість глядачам про що мовчать чоловіки. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 10 травня, в Івано-Франківській обласній філармонії актор Олексій Гнатковський розповів про прем’єру свого моноспектаклю “Про що мовчать чоловіки, або Дикун FOREVER”.

Своїм жартівливим монологом Гнатковський спробує примирити дві протилежності: Чоловіка та Жінку. Обіцяє, до завершення вистави глядач зрозуміє як змиритися та ужитися зі своєю другою половинкою.

Артист, на прикладі власних відносин, демонструватиме побутові дилеми закоханих: усім до болю знайомі  претензії, суперечки, конфлікти.

Це шоу проходить в 45- країнах шоу. Воно найпопулярніше на Бродвеї та Лас-Вегасі. В Європі воно отримало титул “шоу десятиліття”. Це те саме, що в кіноіндустрії отримати Оскара, – каже режисер Давіс Колбергс з Латвії.

Наш Олексій Гнатковський стане першим артистом, який втілить у життя легендарний спектакль українською мовою. Власне він й адаптував п’єсу з іноземної на українську.

Сам текст дуже крутий. У ньому дуже багато самоіронії. Дуже багато текстових “ям”, в яких легко заплутатись, як в джунглях, але це дуже цікаво,  додає Гнатковський.

До слова, п’єсу перекладено 35 мовами, вона з успіхом йде у більш ніж 45 країнах світу.

Спектакль настільки відображає реалії життя звичайної пари, що вистава починатиметься із справжнього  home-video Гнатковського: архівних світлин, кадрів одруження.

Я несерйозно говоритиму про серйозне. Попри всю жартівливість, торкнусь важливих речей. Чоловіки і жінки  це 2 різні світи, мови, культури. Дві прірви. Але штука в тому, що вони один без одного не можуть.

Спектакль про той місток, що з’єднує прірву між чоловіком і жінкою, підкреслює Гнатковський.

На сцені “Дикун” зворушливий та беззахисний, дещо незграбний, водночас делікатний і брутальний, і з хорошим присмаком самоіронії. Він щиро виправдовується за невміння запитати дорогу, за мокрий рушник на подушці, за пристрасть до риболовлі, за ненависть до шопінгу, і навіть за секс без прелюдії – за все.

Дикун поклонявся жінці і боготворив її. Для дикуна жінка  богиня,  каже Гнатковський.

Режисер підкреслює, неодноразово бувало, що наприкінці вистави глядачі підходили, дякували та признавались: “все, як про мене”.

В Івано-Франківській обласній філармонії виставу презентують 16 і 23 травня о 19: 00. Режисер обіцяє, що відтепер в Івано-Франківську спектакль-монолог читатимуть періодично.

Читайте також: У Франківську відбувся марафон віджимань. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...