Мед Атлант

На громадських обговореннях вирішували, який мінімальний відсоток будуть сплачувати до бюджету оператори паркування та де облаштують нові паркомісця

У міськраді пройшли громадські слухання щодо конкурсу з визначення операторів паркування.

Обговорювали проект рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення операторів паркування в Івано-Франківську”.

Провів громадські слухання директор департаменту транспорту і зв’язку Олег Ганчак.

Міські вулиці поділять на лоти і по кожному з них буде обрано окремого оператора паркування. Паркувальний тариф також обіцяють обговорити на громадських слуханнях.

Текст проекту рішення:

Текст існуючого порядку проведення конкурсу з визначення операторів паркування в місті Івано-Франківську – http://www.namvk.if.ua/dt/40995/

Ганчак повідомив, що до кожного паркувальника буде доведено технічні вимоги: паркомат на кожні 20 стоянкових місць, відведені місця для паркування людей з інвалідністю, нанесення розмітки, встановлення знаків, прибирання території, наявність відеофіксації, заходи пожежної безпеки.

Учасники громадського обговорення запропонували Ганчаку внести в проект рішення зміни щодо критерії оцінки переможців.

Потрібно внести в проект мінімальний відсоток, який має сплачувати переможець лоту на паркування у міський бюджет. Вважаю, що оптимальним для підприємця і міста буде не менше 10%, адже якщо не зазначити мінімальну ставку від якої будуть іти торги, то отримаємо випадок, коли на конкурс прийдуть двоє своїх: один запропонує 1%, інший – 2% і будуть змагатися, – запропонував франківець Роман Островський.

На це Олег Ганчак відповів, що минулоріч було не менше 5%, але погодився, що оптимальна мінімальна відсоткова ставка має бути 8-10%. Пообіцяв, що внесе цю зміну в проект рішення.

Також присутні поцікавилися, чому у списку лотів немає вулиці Лесі Українки, адже бачили, що після реконструкції там передбачені паркувальні місця.

Керівник департаменту транспорту і зв’язку відповів, що йому невідомо, щоб на Лесі Українки були паркувальні місця, адже там передбачена пішохідна зона, але запевнив, якщо якісь додаткові лоти паркування будуть вноситися, то по кожному публічно проведуть окремий конкурс.

Пропозиції до проекту рішення приймаються до 17 червня 2018 року за адресами:

1) в друкованому вигляді – управління транспорту і зв’язку Івано-Франківської міської ради (вул. Грушевського, 21, тел. 55-19-13, 55-19-90);
2) в електронному вигляді – [email protected], [email protected] 

Читайте також: Франківці проігнорували громадські обговорення щодо місцевих податків. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...