Мед Атлант

Прикарпатський еколог, який систематично вимагав хабарі через рубку лісу, може вийти на волю. ФОТО

МІСТО писало, що одного з посадовців затримали вчора на гарячому під час отримання хабара у 7 тисяч доларів. Затриманим виявився керівник відділу екологічної інспекції Віктор Дмитрук. Сьогодні в суді йому обирали запобіжний захід.

На фото Віктор Дмитрук

Фото: АН “КУРС

Нагадаємо, 29 травня правоохоронці встановили, що старший державний інспектор організував механізм вимагання неправомірної вигоди у керівників державних лісових господарств регіону. Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання зловмисником семи тисяч доларів США від посадовця одного з держлісгоспів. За вказану суму чиновник обіцяв не відображати в акті перевірки виявлені факти самовільних вирубок лісу.

Тому сьогодні, 31 травня, в Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід Вікторові Дмитруку. Справу розглядав суддя Любомир Островський. У суді прокурор клопотав про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і заставу у розмірі 1 млн грн. Адвокат виступив проти: просив домашній арешт. Зрештою, суддя ухвалив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у супі 264 тис грн.

У рамках справи відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, головній медсестрі обласного перинатального центру, яку тиждень тому затримали правоохоронці на хабарі в 2000 євро, обрали запобіжний захід – домашній арешт.

Читайте також: Трьох вимагальників, яких затримали працівники СБУ, доставили у франківський суд

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...