Мед Атлант

Трьох вимагальників, яких затримали працівники СБУ, доставили у франківський суд

Трьом підозрюваних, яких затримали працівники СБУ через вимагання грошових коштів у приватних підприємців та звичайних громадян, у суді обирають міру запобіжного заходу.

Сьогодні, 31 травня, в Івано-Франківському міському суді трьом затриманим обирають міру запобіжного заходу. МІСТО писало, що 29 травня, на вулиці Франка затримали представників місцевого злочинного угрупування. Попередньо СБУ затримала ще двох підозрюваних у селі на Прикарпатті. Вони намагалися втекти з отриманою сумою.Чоловіків “пов`язали” за рекетирство. Підозрювані є представниками злочинного угрупування.

Їм інкримінують злочин передбачений ст. 189 КК України (“Вимагання”).

Суд по одному із зловмисників – Сомову – завершився. Суддя Івано-Франківського міського суду Любомир Островський ухвалив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внести грошову заставу. Сума застави складає 140 тис грн. Цього вимагальника затримали на вул. Франка.

До речі, у Сомова раніше проводив обшук обласний карний розшук, в результаті якого вилучили бойовий пістолет Макарова. Останній був викрадений в результаті нападу на Галицький відділ міліції ГУМВС у Львівській області 19.02.2014 року. За це суд раніше оштрафував підозрюваного на 52 тис грн.

Іншому затриманому, у с. Старі Кривотули, обрала запобіжний захід суддя Олена Татарінова. Йдеться про тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 225 тис грн. Додамо, що підозрюваний Дутка раніше був засуджений згідно ч. 2 ст. 189 ККУ (“Вимагання”).

По останньому представнику злочинного угрупування – Бабаянцу – суд завершився аналогічно Дутці: запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 225 тис грн. Його також затримали у Старих Кривотулах. Чоловік раніше судимий за вчинення злочинів передбачених ч. 1 ст. 44, ч. 2 ст. 144, ч. 2 ст. 190 КК України редакції 1961 року.

Додамо, що по ухвалах може бути подана апеляційна скарга.

Читайте також: Подробиці затримання на Прикарпатті: СБУ взяла на хабарі керівника відділу екологічної інспекції. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...