Мед Атлант

Двох взяли в селі, третього – у Франківську: подробиці затримання групи вимагальників. ФОТО/ВІДЕО

МІСТО писало, що вчора, 29 травня, на вулиці Франка затримали представників місцевого злочинного угрупування. Попередньо СБУ затримала ще двох підозрюваних. Вони намагалися втекти з отриманою сумою.

Чоловіків “пов`язали” за спробу рекетирства. В прес-службі СБУ поки ситуацію коментують коротко, підтверджуючи факт затримання місцевих жителів на вимаганні. Додають, що злочинне угрупування не нове.

З власних джерел “МІСТУ” вдалося дізнатися, що на вулиці Франка затримали лише одного з рекетирів, інших двох при передачі коштів у с. Старі Кривотули в Тисменицькому районі.

Так, співробітники відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали “на гарячому” організовану злочинну групу. Все відбулося в рамках ст. 208 КПК України. Затримані спеціалізувалася на вимаганні грошових коштів у приватних підприємців та звичайних громадян – жителів регіону.

Співробітники відділу “К” задокументували декілька епізодів вчинення злочину групою осіб передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (Вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна).

Зокрема, як уже відомо, декілька членів злочинної групи затримали в с. Старі Кривотули, Тисменецького району. Їх зловили під час отримання чергового траншу від приватного підприємця у сумі 5 тис дол США. Додамо, що загальна сума вимагання становила 50 тисяч доларів. Під час передачі коштів, злочинці, отримавши гроші, побачили співробітників СБУ та вчинили невдалу спробу втечі на автомобілі “Лексус”. Їх затримали.

Ще один фігурант був затриманий біля власного автомобіля “БМВ” по вулиці Франка. В прес-службі СБУ його називають лідером угрупування.

Пізніше прес-служба СБУ прокоментувала ситуацію більш цілісно:

Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, після яких вимагали від потерпілих гроші за “вирішення” інциденту. У разі відмови сплачувати “відшкодування” учасники угруповання вдавалися до фізичної розправи та нараховували так звані “відсотки”.

Оперативники спецслужби зафіксували факт вимагання двадцяти п’яти тисяч доларів США від місцевого підприємця та шести тисяч американських доларів від жителя обласного центру.

Раніше правоохоронці задокументували отримання рекетирами десяти тисяч гривень – першої частини “боргу” бізнесмена.

Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...