Мед Атлант

Переможця проекту по благоустрою Успенського собору у Крилосі визначили і замовчують

Визначено переможця проекту із організації благоустрою території Успенського собору у Крилосі.

Сьогодні у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулося засідання конкурсної комісії із обрання проектної пропозиції “Комплексна організація простору та благоустрій території відпустового місця Галицької чудотворної ікони матері Божої в Крилосі Галицького району Івано-Франківської області”.

Участь у його роботі взяли голова облдержадміністрації Олег Гончарук, народні депутати України Анатолій Матвієнко і Михайло Довбенко, президент Івано-Франківської торгово-промислової палати, депутат обласної ради Андрій Левкович, ректор університету Ігор Цепенда, архітектори, науковці та експерти Прикарпаття.

На розгляд присутнім представили три закодовані графічні проектні пропозиції щодо містобудівного вирішення території довкола і на місці Успенського собору, які, згідно з умовами конкурсу, мали передбачати розташування та архітектурний вигляд престольної кафедри, організацію зон відпочинку, харчування, торгівлі, розташування наметового містечка, комплексного інженерного забезпечення, комфортні умови для людей з обмеженими фізичними можливостями. Окрім того, збереженими на даній території повинні бути також об’єкти культурної спадщини, всі існуючі меморіальні об’єкти та інші споруди.

На переконання Олега Гончарук, втілюючи будь-який із запропонованих проектів, необхідно максимально зберегти фундамент сакральної споруди, аби не втратити основу унікальної церкви ХІІ століття – пам’ятки архітектури Галицького князівства.

Під час засідання члени комісії визначили переможця, проект якого найбільше відповідав умовам конкурсу. Публічно його презентація громадськості краю відбудеться у Крилосі, про що буде повідомлено додатково, – йдеться у повідомленні прес-служби Івано-Франківської ОДА.

Читайте також: Крилос – срібний призер конкурсу “Неймовірні села України 2018”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...