Мед Атлант

Іноземна компанія придбала агрохолдинг “Мрія”, що має землі на Прикарпатті

Агрохолдинг “Мрія” купила сільськогосподарська і тваринницька компанія Salic із Саудівської Аравії. Українська компанія має землі в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Рівненській областях.

Рішення SALIC придбати “Мрія Агрохолдинг” справді є надзвичайно важливою подією. Воно демонструє готовність іноземних інвесторів вкладати гроші в Україну, кардинальні зміни в інвестиційному кліматі та у ставленні інвесторів до нашої держави, – написав у Twitter президент Петро Порошенко.

Salic в Україні обробляє близько 45 тис. га, які прилягають до земель “Мрії”. Таким чином, земельний банк саудівської компанії в Україні може зрости більш ніж до 200 тисяч гектарів, свідчать дані Bloomberg, повідомляє Gazeta.ua.

Довідково: Агрохолдинг “Мрія”заснував 1992-го Іван Гута. Сьогодні потужності елеваторів і зерносховищ агрохолдингу оцінюють у 380 тис. тонн.

У серпні 2014-го агрохолдинг допустив технічний дефолт. У лютому 2015-го контроль над активами компанії перейшов до кредиторів, які призначили новим генеральним директором Саймона Чернявського. До кінця 2015-го борг перед кредиторами становив $1,1 млрд.

Читайте також: На Прикарпатті відбувся семінар для аграріїв за підтримки міжнародного проекту ЄС

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...