Мед Атлант

Рятувальники рекомендують утриматися від туристичних походів в Карпати

У періоди  погіршення погодних умов, любителям гірського відпочинку  потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати.

Про це нагадує управління ДСНС в Івано-Франківській області.

28 листопада на горі Піп Іван температура повітря опуститься до -17°С, а вітер посилиться до 11 м/с, .

Адже за таких умов  навіть досвідченим туристам дуже легко збитися з наміченого маршруту, втратити відомі орієнтири, опинитися у незнайомих і небезпечних місцях.

Тож, перш ніж вирушити за адреналіном на гірські схили,  добре зважте свої реальні можливості та подумайте про зворотній бік, на перший погляд, цілком захоплюючої та цікавої прогулянки в горах.  А тим, хто все-таки зважиться на таку подорож, варто пам’ятати,  що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема, належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також від знання місцевості та її природних перешкод.

І, звичайно, головна вимога – це зареєструватися і отримати консультацію праців­ни­ків гірської пошуково-рятува­ль­ної служби щодо обраного маршруту і  можливого  погіршення погодних умов, – рекомендують рятувальники.

Нагадаємо, що через ускладнення погодніх умов на Прикарпатті перекинувся автобус з пасажирами сполученням Снятин-Новоселиця.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...