Мед Атлант

Франківцям презентували статут Івано-Франківської ОТГ

Сьогодні, 26 лютого, в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування презентували проект Статуту Івано-Франківської ОТГ.

Директор центру Руслан Панасюк розповів, що статут врегулює правовідносини між учасниками об‘єднання, захищатиме села і гарантуватимете дотримання іх прав у складі Івано-Франківськоі міськоі громади. Також він передбачатиме обов‘язки кожного учасника об‘єднання.

Ми маємо у своій команді різних експертів. Ми допомагали всім об’єднаним територіальним громадам Прикарпаття об‘єднуватисч крок за кроком,- поділився Руслан Панасюк.

 

Місто сьогодні зацікавлено в роширенні та збереженні населених пунктів як частин великої територіальної громади, – розповів міський голова Івано-Франківська.

Також Руслан Марцінків зазначив, що хотів, щоб цей статут розробили європейські фахівці.

Ми готові до обговорення з населеними пунктами. Для того, щоб в майбутньому виграли всі, – прокоментував очільник міста.

На презентації практичним досвідом поділився керуючий справами Коломийської міської ради Тарас Кухар.

Він брав участь у процесі об‘єднання п‘яти сіл та міста Коломия. Він зазначив, що у Коломийській громаді механізм співпраці з сільськими радами напрацьовувались на практиці з врахуванням побажань сільських рад.

У презентації також взяли участь представники місцевого самоврядування області.

Довідково:

Центр розвитку місцевого самоврядування створений за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...