Мед Атлант

“Щоб транспорт розвивався, тариф має бути 7 грн.” – у Франківську обговорили підвищення цін у маршрутках

Сьогодні, 15 березня, в Івано-Франківську відбулося громадське обговорення можливого підвищення тарифів у маршрутках.

Попередньо планується збільшити вартість проїзду до 6 гривень – з 1 квітня цього року. Відповідний проект рішення “Про тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування”  оприлюднений на сайті міськвиконкому.

Андрій Гіглюк, заступник начальника управління транспорту та зв’язку, розповів, що до них звернулася Спілка перевізників Івано-Франківська із листом-запитом на збільшення тарифу. Оскільки зросли ціни на паливомастильні матеріали, запчастини і т.д. Також перевізники зазначають, що вартість проїзду в Рівному та Чернігові уже становить- 6 грн., у Тернополі – 6 та 7 грн. А у Франківську 5 грн. коштує проїзд до 20 год, 6 грн. – після 20 год.

Олег Стахів, керівник Спілки перевізників, переконував, що причини підвищення ціни передусім економічні.

Економічна ситуація – не найкраща, збільшилася ціна на пальне та зарплати. Ті люди, які могли би платити за проїзд, – за кордоном. Транспорт має чимось заправлятися, – зазначив він.

Руслан Янчук, директор аудиторської фірми “Аудит-Сервіс”, яка й розробляла тариф, заявив, що левова чатка витрат іде на пальне. Так само від останнього піднята тарифів в Україні виросла мінімальна зарплата, що і враховано при розрахунках нового.

 

Найбільші витрати становлять матеріали, за словами Руслана Янчука, особливо пальне (понад 80% матеріальних витрат).

Середній тариф за підрахунками становить 7, 60 грн., підкреслив Руслан Янчук.

Для того, щоб транспорт розвивався, необхідний тариф – 7 грн., – переконував він.

А от франківець Ярослав Попович взагалі заявив, що у місті забагато автобусів та запропонував зменшити їх кількість. Також переконував, що мусять бути чіткі інтервали між маршрутками.

Читайте також: в Івано-Франківську підняли вартість проїзду у тролейбусах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...