Мед Атлант

У Франківську Лілія Гриневич розповіла про новації в освіті

Сьогодні, 16 квітня, міністр освіти Лілія Гриневич завітала в Івано-Франківськ.

О 12 годині вона відвідала Інститут післядипломної освіти. Спершу на зустрічі обговорили питання Нової української школи. Лариса Загрійчук, тренер НУШ, розповіла про реалізацію концепції НУШ на Франківщині. Так, навчання проходять вчителі третіх класів.

“Вчителі говорять, що дітям подобається нове навчання. Вони з бажанням виконують поставлені завдання, мають з чим працювати” – зазначила Лариса Загрійчук.

Плюси НУШ, за її словами, в тому, що зараз навчання йде від дитини, бо можна не тільки повчитися, але й погратися, висловити свою думку. Загрійчук повідомила, що кількість вчителів, які хочуть працювати за принципами НУШ, зростає.

Лілія Гриневич похвалила, як облаштували простір освіти для сучасних українців в інституті післядипломної освіти та підкреслила важливість функціонування такого простору. Також міністр повідомила про інвестиції у сфері освіти. Так, перші класи знову отримають обладнання.

Цьогоріч заплановані інвестиції у додаткові субвенції, зокрема, у кабінети хімії та біології. 1 мільярд виділено на комп’ютеризацію шкіл. 24 мільйони виділять для облаштування теплих вбиралень, що є проблемою для частини шкіл Франківщини. Щодо нововведень, то відтепер перевірки у школах проходитимуть по-іншому. Інституційний аудит відбуватиметься один раз на 10 років. Школі надаватиметься відповідна оцінка.

Раніше у МОН повідомляли, що на відміну від атестації закладів, що мала наглядово-контрольні функції, інституційний аудит впроваджується як інструмент підтримки закладів загальної середньої освіти.

Проект визначає механізм проведення комплексної зовнішньої перевірки, зокрема освітніх та управлінських процесів, а також внутрішньої системи забезпечення якості освіти, що забезпечують ефективність та сталий розвиток закладу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...