Мед Атлант

Патрулювання вулиць і нова ціна на газ: які зміни чекають на прикарпатців у серпні

Для українців подешевшає газ, власників “євроблях” почнуть штрафувати, а Національна гвардія самостійно патрулюватиме вулиці. Такі зміни чекають на прикарпатців з 1 серпня.

Про це інформує МІСТО з посиланням на аналітичний прортал “Слово і Діло”.

З 1 серпня для населення стане дешевше купувати газ. Ціна знизиться на 5,% – із 5 тис. 803 грн за кубометр до 4 тис. 640 грн. Крім того, знизиться ціна й для підприємств, які закуповують газ на умовах передоплати – з 6 тис. 020,4 грн за кубометр до 5 тис. 568 грн (7,5%). Для тих підприємств, які купують без передоплати, ціна впаде на 7,2%.

Національна гвардія починає самостійно патрулювати вулиці в містах (раніше Нацгвардія робила це лише з працівниками поліції). З 1 серпня для забезпечення правопорядку залучать близько 2 тисяч нацгвардійців, 100 автомобілів та 100 службових собак. Патрулювання здійснюватиметься 5 днів на тиждень по 6 годин. Як повідомили в МВС, працівники Національної гвардії, зокрема, матимуть право перевіряти документи, проводити поверхневий огляд, зупиняти автомобілі й вимагати залишити певну територію.

22 серпня закінчується термін розмитнення автомобілів на євромерах, а власників таких авто почнуть штрафувати за прострочений термін перебування тимчасово ввезеного авто. За прострочення від 10 до 20 днів чекає штраф 17 тис. грн, від 20 до 30 днів – 85 тис. грн, більш ніж 30 днів –170 тис. грн або взагалі конфіскація авто.

У серпні також набуває чинності нова будівельна норма: відтепер усі магазини та гіпермаркети площею від 2,5 тис. квадратних метрів повинні будуть мати громадські туалети.

Крім того, з 2 серпня набув чинності закон про еко-виробництво. Відповідно до закону, запроваджується обов’язкова реєстрація насіння та виробників органічних насіння й садівного матеріалу, запроваджується маркування органічної продукції, буде створений єдиний реєстр виробників органічної продукції. Таких виробників перевірятимуть органи контролю, за відсутність сертифіката загрожує штраф від 19 до 30 тис. грн.

Ще одне нововведення – змінилися правила отримання електронного цифрового підпису. З 1 серпня отримати електронні довірчі послуги можна лише на захищені носії ключової інформації.

Читайте також: В Івано-Франківську може подорожчати комуналка. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...