Мед Атлант

«Мій випадок довів – все можливо»: прикарпатець Назарій Яцишин про участь у «Голосі країни». ФОТО/ВІДЕО

Прикарпатець Назар Яцишин вразив суддів та глядачів на сліпих прослуховуваннях “Голосу країни”. До хлопця повернулися три крісла. І він продовжив участь у проєкті в команді Дана Балана. Запис його виступу на “YouTube” стрімко набуває популярності – зараз це, майже, 700 тис. переглядів.

Сам Назар родом з селища Брошнів-Осада, що на Рожнятівщині. Але зараз живе у Львові, де працює вчителем історії.

Моя історія розпочалася

Як розповів Назар після виступу, він зараз знаходиться на роздоріжжі. Бо за фахом історик та викладач, але мріє стати частиною музичної історії країни і участь у цьому проєкті  – перший параграф цієї книги.

« Моя історія розпочалася з «Голосу країни». Я сподіваюся, участь в ньому буде якнайдовшою. І не хочу, звичайно, щоб вийшло так – заспівав, засвітився і згас. Хотілося б дійти до, справді, високого рівня, щоб, наприклад, представити Україну на Євробаченні. Але головна моя мета – розпочати авторський проєкт, випускати свої пісні», – розповідає Назар.

Не люблю пісні про трагічне кохання

Хлопець ділиться, що пише власні пісні. Вони різні – і ліричні, і веселі. Надихається фільмами, книгами, життєвими ситуаціями інших, і, звичайно, власним досвідом. Його пісні про кохання.

«Я не люблю писати про трагічне кохання. Його в мене, на щастя, не було і сподіваюсь, не буде. Тому такі штучки не роблю. З особистим життям все в порядку», – ділиться він.

На сольне «не тягне»

Назар каже, що співати почав давно, ще в школі. Але великих перспектив йому не прогнозували.

«Мені казали в школі, що це більше ансамблевий спів, хоровий, що я можу тримати партію, але на сольне виконання мій голос «не тягне». Але я розумів, що явно не хочу бути на другому плані», – каже співак.

Диво після мутації

Хлопець не приховує, що йому не особливо пощастило з природнім обдаруванням і вже в 14 років чітко усвідомив, що потрібно працювати над вокалом.

«Спочатку це був не дуже добрий спів. Але багато працював і після мутації сталося диво – воно просто в якийсь момент зламалося і почало звучати», – розповідає Назар.

«Пішов на історичний факультет, щоб батькам було спокійніше. Але ніколи не був супер класним істориком та викладачем»

Назар ділиться, що батьки завжди підтримували його захоплення музикою. Але були за те, щоб він закінчив історичний, бо так надійніше у житті.

7 – на «Х-фактор», 5 – на «Голос»

Юнак ще під час навчання в школі пробувався на «Х-фактор». І так сім раз. Одного разу навіть дійшов до суддів, але йому сказали «ні» і по телевізору не показали.

«На «Голосі країни» це 5-та спроба і лише 5-та стала успішною. Всі інші рази я проходив всі етапи прекастингів, але до «сліпих прослуховувань» не доходив», – ділиться він.

Розумію, чому не брали

Прикарпатець каже, що коли зсередини побачив цю «кухню», то зрозумів, чому попередні його спроби закінчувалися невдачами.

«Бо я просто не був готовий: ні морально, ні вокально. Люди, які тут відбирають, точно знають, кого вони мають взяти. Це мають бути дуже сильні особистості. Тому це не так просто..», – каже він.

Це реально

Хлопець розповідає, що у нього є знайомі, які пройшли у шоу з 10-ї спроби. На його думку, це реально для кожного, незалежно від професії.

«Це дійсно реально простому вчителю чи механіку. Але це має бути впевнена в собі людина, з характером та родзинкою, і, звичайно, гарним вокалом. Думаю, мій випадок довів, що все можливо. Головне – дочекатися. Але треба розуміти, що шоу – це лише можливість, якою ти в подальшому скористаєшся, або ні», – ділиться він.

«Острах недовготривалої слави трохи є. Але, як каже Дан Балан, все залежить від вас. «Ми даємо досвід, вчимо, ділимося, а далі – все залежить від вас», – цитує він свого тренера. І я розумію, що це не конкурс, де учасника обов’язково має обрати продюсер і розкручувати. Ти або користуєшся цією можливістю, крутишся далі, залишаєшся на плаву, або про тебе забувають», – стверджує Назар.

Про Дана не думав

Хлопець ділиться, що навіть за хвилину до виходу на сцену не міг подумати, що потрапить в команду Дана Балана.

«Те, що він на перших секундах повернувся, дуже мене заспокоїло. Далі я зміг думати тільки про пісню. І сказав він мені дуже важливі слова  – що одразу почув талант, що у мене є декілька сердець. Це насправді мене підкупило. Я стояв і відчував – от там сидить мій тренер», – розповідає співак.

Назар додає, що зараз ні на мить не пошкодував про свій вибір. Каже, що по темпераменту вони дуже підходять одне одному.

«Він все говорить так, що ти одразу розумієш, чого від тебе хочуть, а чого краще не робити», – привідкриває завісу Назар.

Потрібно тримати секрети

Хлопець каже, що хіт LadyGaga “Shallow”, який він виконав на сліпих прослуховуваннях, розкриває його вокал, хоча і не до кінця.

«Потрібно тримати секрети для наступних етапів, щоб глядачам було цікавіше тебе відкривати. І ви це побачите», – обіцяє Назар.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...