Мед Атлант

Виставки, гаївки, ярмарок: як у Франківську святкуватимуть Великдень

Під час Великодніх свят в Івано-Франківську експонуватимуть виставки, фотозони,  біля храмів лунатимуть гаївки. Про заплановані заходи йшлося сьогодні, 27 квітня, на щотижневій оперативній нараді в міського голови.

Заходи, запевняють чиновники, відбудуться з дотриманням усіх карантинних заходів.

“Націлюємо мешканців освячувати паски в суботу ввечері. На Великдень у Катедральному соборі богослужінь буде два – о 8 та 12 годині. Церква вірян просить не робити скупчень та дотримуватися дистанції”, – зауважив начальник відділу внутрішньої політики Департаменту стратегічного розвитку Ігор Кінаш. 

У Свято-Покровському кафедральному соборі ПЦУ Служба Божа у суботу розпочнеться о 9 годині, а паски освячуватимуть з 15:00. В неділю у храмі Служба Божа розпочнеться о 9 годині.

У Кафедральному соборі Святої Тройці на Грюнвальдській в суботу о 9 годині – Божественна літургія святителя Василія Великого. З 15:00 – освячення пасок. На Великдень о 7 голині – Божественна літургія та освячення пасок. о 12:00 –  Пасхальний молебень.

До Великодня департамент культури запланував 62 заходи. Так, 1 – 5 травня відбудеться виставка композицій учнів та викладачів художньої школи “Світ Божий як Великдень”. З 29 по 7 травня – інсталяція “Великодня диво”. Біля храмів територіальної громади проводитимуть гаївки.

У Франківську на вулиці Лесі Українки також встановлять тематичні фотозони “Я люблю Івано-Франківськ”. Їх виготовили  позашкільні та профзаклади.

Нагадаємо, з 28-го квітня на території Палацу Потоцьких відкриють виставку художника Модеста Сосенка. На окремій інсталяції експонуватимуть сакральні ескізи. 11 травня ця виставка також експонуватиметься у Краєзнавчому музеї.

Також завтра на Палаці Потоцьких встановлять великодні дзвони.

29 квітня о 21 годині камерний хор “Воскресіння” проведе передвеликодній концерт.

На третій день свят, четвертого травня, на території Палацу Потоцьких відбудеться аудіовізуальний перформанс. Транслюватимуть його онлайн.

До слова, 28 – 30 квітня відбудеться виставка – ярмарок продукції місцевих підприємців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...