Мед Атлант

Прикарпатець заборгував аліменти на понад 116 тисяч гривень

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області виніс ухвалу у справі про несплату аліментів в період з 2012 по 2021 роки.

Починаючи з 15 червня 2012 року порушник мав платити аліменти, однак від сплати аліментів злісно ухиляється у визначеному судовим рішенням порядку, грошові кошти на утримання дитини не виплачує, не працевлаштувався та заходів щодо працевлаштування з метою погашення заборгованості зі сплати аліментів не вживав. На попередження державного виконавця про необхідність сплачувати аліменти не реагував, в результаті чого в період з 15 червня 2012 року до 28 грудня 2020 року утворилась заборгованість зі сплати аліментів на утримання дитини у розмірі 116624 гривні, такі дані оприлюднив Єдиний держаний реєстр судових рішень.

Під час судового засідання обвинувачений винними себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. В скоєному щиросердечно розкаювався та просив суворо не карати. Потерпіла на судове засідання не з`явилася та подала до суду заяву, в якій повідомила що має до обвинуваченого претензії матеріального характеру по сплаті аліментів та просить його покарати суворо.

Враховуючи вищенаведене, суд, дослідивши матеріали, що характеризують особу обвинуваченого, прийшов до висновку, що винен у злісному ухиленні від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей аліментів, а його дії слід кваліфікувати за ч.1 ст. 164 КК України.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч.1 ст. 164 КК України та призначити покарання у вигляді 120 годин громадських робіт.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...