Мед Атлант

Баба-Яга стала предметом розбрату між сусідами

У відомому в місті дворі, який самотужки перетворили в казку кілька пенсіонерів, виникла суперечка через новий експонат – Бабу-Ягу. Одна з мешканок дому навіть викликала поліцію, адже не задоволена новою “сусідкою” на даху під’їзду.

Мова про двір на вул. Довженка 9б, який кілька років тому почав облагороджувати військовий пенсіонер Володимир Дмитренко разом з двома товаришами. Спільно вони перетворили прибудинкову територію під власним під’їздом у красиву локацію для мешканців і майданчик для ігор дітвори.

Як розповів пенсіонер, спочатку робив все за власні кошти, після того, як сусіди побачили, що двір стає красивішим, почали також долучатися фінансово.

Спершу Володимир навів лад під власними вікнами, потім почав облаштовувати відпочинкову зону навпроти.

Кілька днів тому пенсіонери вирішили поселити на даху під’їзду Бабу-Ягу в казковому будиночку. Проте, одній з мешканок така ідея не сподобалась і вона навіть викликала поліцію, апелюючи, що прибудинкова територія, за яку вона сплачує кошти, має бути вільною. По прибуттю екіпажу патрульних за чоловіка вступилися інші сусіди й бунтівниця від заяви таки відмовилася. Проте, як діятиме далі – невідомо. Володимир Дмитренко на скандальну сусідку не зважає і каже, якщо інші 35 квартир висловлюють свою дяку за його кількарічну роботу, то продовжуватиме змінювати двір і надалі.

До речі, беручи приклад з пенсіонера, наводити лад під вікнами почали й мешканці інших під’їздів: хтось впорядкував квітами, хтось – яскравим парконом з декоративними будиночками поруч.

У влади, як каже Володимир, грошей на зміни не просив, адже не хоче витрачати власне здоров’я на бюрократію. Раніше звертався до КП «Дирекція замовника», яка є балансоутримувачем дому. Отримав лавку, машину землі, якою підсипав газони, і 320 гривень компенсації за витрачену фарбу, якою помалював бордюр і бетонні блоки на майданчику. Більше комунальне підприємство не допомагало.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...