Мед Атлант

Франківців побільшало. Свіжа статистика

За найсвіжішими даними головного управління статистики в Івано-Франківській області за останні півроку кількість міського населення збільшилася. 

Станом на 1 червня у м. Івано-Франківську та селах, підпорядкованих міськраді, за оцінкою, проживало 255,1 тис. осіб, у тому числі в обласному центрі – 233,7 тис., у сільській місцевості – 21,4 тис. осіб.

Упродовж січня–травня чисельність населення збільшилася на 603 особи. Попри приріст міського населення смертність у місті продовжує переважати над народжуваністю: 1008 осіб до 967.

Щодо зайнятості містян, то кількість зареєстрованих безробітних становила 1488 осіб, з них допомогу по безробіттю отримували 87,9%. Із загальної кількості безробітних 62% становили жінки.

Середній розмір допомоги по безробіттю становив 2248 грн, що складає 70,3% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (3200 грн).

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у червні порівняно з травнем збільшилась на 16,6% і на кінець місяця становила 575 одиниць.

Навантаження зареєстрованих безробітних у цілому по обласному центру упродовж червня не змінилося і на кінець місяця становило 3 особи на одне вільне робоче місце.

Читайте також: Івано-Франківськ увійшов у трійку міст рейтингу прозорсті. ПЕРЕЛІК

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...