Мед Атлант

На Івано-Франківщині медики оголосили про можливий “страйк”. ФОТО/ВІДЕО

Вранці 14 грудня лікарі Коломийщини оголосили про можливий страйк. Відтак, якщо вимоги лікарів не виконають представники влади, то вже з 1 січня вони будуть надавати виключно ургентну (невідкладну) медичну допомогу в Коломийській центральній районній лікарні.

Причиною мітингу лікарів є значна заборгованість заробітної плати. За словами медиків, востаннє зарплату вони отримали минулого тижня, і до того ж, за вересень. Заборгованість є за жовтень та листопад. Також лікарі вимагають підвищення зарплати. Під час мітингу головний лікар запевнив прикарпатців, що з бюджету вже виділена субвенція, але ці кошти тільки “на папері” і в області їх ще немає.

Проте, цих коштів не вистачить для підвищення зарплати, вони призначені для погашення заборгованості за жовтень та листопад. В загальному фонд заробітної плати для коломийських медиків — це близько 8 мільйонів гривень, —  розповідає журналістка Жанна Дутчак з місця події.

В райдержадміністрації медикам сьогодні сказали, що коштів немає, адже дохідної частини району вистачає на оплату енергоносіїв та заробітну плату обслуговуючого персоналу, а лікарям зарплату має забезпечити держава. Тому, всі надіються, що держава виконає своє зобов’язання і медикам до кінця року виплатять зарплату.

Також, страйковий комітет лікарів планує написати звернення до Президента України з приводу визнання незадовільною роботу МОЗ у всіх ланках державного управління в Івано-Франківській області.

фото, відео —  з viber-чату Galka.if

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...