Мед Атлант

У середмісті пройшла акція підтримки політв’язня Олега Сенцова. ФОТО

Близько двох десятків активістів у Франківську приєдналися до всесвітньої акції на підтримку українських політв’язнів у Кремлі та найбільш обговорюваного бранця “путінського реживу” режисера Олега Сенцова, який вже 20-й день голодує в російській в’язниці.

Фото з фейсбук учасників акції: Євгенії Бердяк, Володимира Половського, Романа Мельника.

Франківські активісти зібралися на вулиці Страчених, поруч “Сбєрбанку”. Акція була не надто чисельною, хоча в мережі прийти підтримати Сєнцова зголомилося значно більше людей. Активісти тримали у руках плакати на підтримку режисера та закликали в гучномовець приєднатися до акції і висловити солідарність бранцю, як це вже зробили у 80 містах світу.

Одна з учасниць акції, волонтерка Наталія Сербин висловила свої думки про те, чому підтримка таких акцій важлива:

Для нас дочекатися кінця – це сьогодні кінця дощу чи ще чогось, а для Олега це може стати кінцем земного існування. Наразі проймає якесь відчуття безнадії. Чи дасть ця акція хоть щось – не можемо бути певні, адже людей, які переймаються проблемою політв’язнів дуже мало і це видно по кількості тих, хто прийшов. Проте маємо пам’ятати, що Україна знаходиться у стані війни, а це протистояння, що потребує стійкості та сміливості. У Сенцова це є. Він людина, яка віддає життя за свободу і людяність, і нам треба робити хоча б щось для нього.

Після промов, на перший план активісти винесли велику червону картку, яка символізує бойкот Чемпіонат Світу в Росії. Всі бажаючі могли підійти до неї та написати за що, на їх думку, її варто вручити Путіну.

Одночасно такі дійства сьогодні проходять в інших обласних центрах України та столиці.

Нагадаємо, політв’язень Кремля режисер Олег Сєнцов оголосив безстрокове голодування 14 травня. Він вимагає звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських в’язницях.

Олег Сенцов і кримчанин Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...