Мед Атлант

Франківські матері вирішували з міським головою “проблемні питання місцевих садків”. ФОТО

Сьогодні, 7 липня, відбулися збори «Мам Прикарпаття» з міським головою. На зустріч прийшли також деякі керівники дитячих садочків.

Болючим питанням для матерів вже тривалий час є забезпечення ДНЗ миючими та дезинфікуючими засобами. Присутні директори садків сказали, що усі ці засоби наразі є в навчальному закладі.

Бухгалтер департаменту освіти також підтверджує, що станом на червень всі необхідні засоби завезені в садочки.

Однак матерів зацікавило, чому раніше (з січня по червень) не можна було закупити ці засоби. Та бухгалтер відповів, що «не могли процедурно».

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що з 1 січня садочки перейдуть на індивідуальне фінансування і такої проблеми більше не буде.

“Вже буде від директора залежати. Всім визначена однакова сума коштів. Три мільйони виділили і цих грошей має бути достатньо. Якщо не вистачить, то директори мають вказати потребу і гроші ще будуть. Дитячі садочки отримали все відповідно до того, що заявляли”, — додав Руслан Марцінків.

Та матері переконані, що коли буде самофінансування, то директори можуть не купувати миючі засоби, а витрачатимуть їх на інші потреби.

Однак міський голова запевнив, що такого не може бути, бо є офіційна документація, за якою все закуповується.

“Стільки паперів, як є тут, я ніде не бачив, тому директори не зможуть витрачати кошти, що виділені на миючі засоби на ремонт, наприклад, чи інші речі”, — сказав Руслан Марцінків.

Завідувачі садків, у свою чергу, запитують «Мам Прикарпаття», невже інших проблем немає, і навіщо «розвивати» цю тему. Та додають, що влада пішла їм на поступки вже 2 роки, проблем в цьому не бачать просять підтримати їх у інших робочих моментах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...