Мед Атлант

Франківські студентки-баскетболістки вибороли право представляти Україну в Китаї

2 серпня, у залі засідань ПНУ ім. В. Стефаника, відбулася прес-конференція з нагоди успішних результатів франківок на іграх Чемпіонату Європи з баскетболу, які посіли 1-ше місце і вибороли право представляти Україну на Всесвітній Універсіаді у Китаї, що відбудеться 15-17 вересня.

Учасники конференції – ректор ПНУ ім. В. Стефаника Ігор Цеперда, декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців та тренер збірної Юрій Процюк – розповіли про специфіку підготовки та успіхи студенток.

Так, Ярослав Яців зазначив, що це не єдині успіхи команди:

«У 2015 році дівчата здобули срібло на Євроолімпіаді, у 2016 теж срібло – на Чемпіонаті світу». «А ось 2017, зі слів декана, став найурожайнішим – із золотою медаллю».

Ігор Цеперда окремо наголосив на щирості і завзятості спортсменок, які, зі слів ректора, насамперед думають не про гроші, а про міжнародний статус України:

«Якби всі українські спортсмени думали про гроші, в Україні спорту давно не було б»

Про враження перебування за кордоном та особливості проведення спортивних змагань поділилися і члени жіночої збірної команди. Зокрема, адміністратор команди Анастасія Себерак, окрім слів загальних вражень, показала громадськості й відео гри франківських спорсменок.

Варто додати, що змагання проходили з 25 по 28 липня цього року. У фіналі команда наших дівчат, у складі Христини Філевич, Ольги Мазніченко, Віти Горобець і Вікторії Касаткіної, перемогли команду з Литви – 16:14. На груповому етапі спортсменки виграли всі чотири поєдинки. Загалом, українська команда виграла сім матчів із семи.

Читайте також: Мешканка Коломийщини здобула титул чемпіонки України з вільної боротьби. ВІДЕОВ Івано-Франківську зустріли новоспеченого чемпіона світу за версією WBA. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...