Мед Атлант

На Франківщині зросла кількість імпортних електромобілів

Лише за два місяці цього року на прикарпатській митниці оформлено більше імпортних електромобілів ніж за увесь минулий рік.

Так, за січень – лютий на Прикарпаття ввезено 15 електромобілів, що на 1 автомобіль більше ніж за січень – грудень 2017 року, повідомили в ДФС області.

На думку митників, таке пожвавлення спричинене введенням в дію з 1 січня 2018 року норми щодо звільнення від сплати ПДВ та акцизного податку операції із ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

З 2016 року імпорт електромобілів був звільнений лише від сплати ввізного мита. Відповідно за ввезені транспортні засоби бюджет отримав 2674,9 тис. грн. ПДВ та 281,8 тис. грн. акцизного податку.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року набрав чинності закон  “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році”. Згідно із цим законом, до кінця 2018 року звільняються від обкладення податком на додану вартість операції із ввезення та постачанням на митну територію України транспортних засобів, оснащених винятково електричними двигунами. Також ці транспортні засоби звільняються від акцизного оподаткування.

Читайте також: Хоч якийсь плюс: поганий стан доріг сприяє зменшенню ДТП у Франківську

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...