Мед Атлант

Школяра, який помер на Великдень, вбив неповнолітній друг

МІСТО писало, що трагедія трапилась в одній із багатоповерхівок Бурштина у перший день великодніх свят.

За словами начальниці відділу ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області Алли Бойчук, з’ясовуються обставини смерті підлітка. Того вечора компанія із семи хлопців та дівчат шкільного віку зібрались на святкування Великодня.

МІСТУ з власних джерел стало відомо, що між двома хлопцями виник конфлікт, а далі – бійка. Найімовірніше, 16-річний хлопець помер від численних трав.

Проте попередньо відомо, що на обличчі і голові померлого були побої, тобто видимі тілесні ушкодження. Знайомі хлопців упевнені, що причиною конфлікту стала дівчина, яку юнаки не могли поділити між собою.

Товариша, який вчинив злочин, затримано. Це 17-річний бурштинець, який навчався в одному із коледжів міста. Зловмисник мав добру фізичну підготовку, бо займався спортом.

В ході проведення експертного дослідження встановлено, що смерть юнака настала внаслідок набряку та стиснення головного мозку. Що означає, що смерть не була природною, а насильницькою.

Правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого. Карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років).

Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні вказаного злочину та обрання судом міри запобіжного заходу. Проводиться слідство, в ході якого правоохоронці з’ясовують мотив учинення злочину.

Школяр, який помер, з багатодітної родини. В поле зору працівників ювенальної превенції хлопець і його родина ніколи не потрапляли. Два роки тому у нього померла мама. Тому хлопець знаходився під опікою вітчима.

Читайте також: Водія, який протягнув патрульного кілька метрів і втік, розшукують. ВІДЕОСЮЖЕТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...