Мед Атлант

На межі між креативною індустрією та мистецтвом: у Франківську відкрили виставку тату-робіт ”Тавро”. ФОТО

10 травня в Івано-Франківську відбувся прес-тур виставкою “Тавро”. В галереї “Асортиментна Кімната” (вул. Сахарова, 23. Промприлад, 3 поверх) експоновані роботи Влада Дзівідзінського та Анастасії Весни – як ескізи татуювань або “повноцінні” картини в тату-естетиці, так і фотографії татуювань на тілах реальних людей.

Тату-майстри/-ні, представлені в проекті, піднімають питання, пов’язані зі своєю діяльністю в українському контексті. Якою є постать тату-майстра/-рині тут і тепер? З якими проблемами або непорозуміннями стикаються ці люди у своїй роботі? Чим є малюнок на не своєму тілі безпосередньо для самих авторів малюнку?
Назва проекту “Тавро” – це не лише про “мітку”, що лишається на тілі на все життя, але й про тавро / клеймо / стереотип, що супроводжує татуювання та судження суспільства про нього у різних аспектах. Попри факт інтеграції цієї індустрії в світовий музейний простір ще в минулому столітті, сьогодні в Україні татуювання досі носить тавро “хіба?”.
“Хіба це мистецтво?” – фраза, якою умовно можна охарактеризувати місцеву полеміку на рахунок того, куди, все-таки, віднести цей вид діяльності – в категорію ремесла/креативної індустрії чи категорію мистецтва”, – розповідає куратор виставки Аня Потьомкіна.
За її словами, виставка показує, що тату може бути не лише на тілі. Тату-роботи можуть представлятися, як мистецтво. Виставка експонуватиметься до 20 травня.
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...