Мед Атлант

У палаці Потоцьких відкрилась виставка світлин невідомого Івано-Франківська. ФОТО

У палаці Потоцьких в Івано-Франківську стартувала архітектурна програма фестивалю “Карпатський простір”. Ініціатива “ФранківськЯкийТребаБерегти” ініціювала виставку світлин архітектурних надбань міста.

Світлини представлені в експозиції двох виставок: фотопроектом талановитої франківки Йордани Дранчук “Архітектура.Музика.Балет” та світлинами інших фотографів міста, які ловили в об’єктив своїх фотокамер “Внутрішній світ Франківська”.
Відвідувачі виставки можуть не лише споглядати роботи фотомитців, а й отримати частинку архітектурного Франківська в подарунок: організатори приготували для містян архітектурні листівки. Також охочі прийти на виставку матимуть змогу перевірити свої знання з історії міста за допомогою інтерактивного кросворду.
Організаторка виставки і ідейниця ініціативи “ФранківськЯкийТребаБерегти” Марія Козакевич каже, що цією експозицією хочуть відкрити для містян невідомий Івано-Франківськ, а також надихнути бережно ставитися до його історії.
Якщо придивитися до листівок здалеку, то можна побачити, що своїм розміщенням вони нагадують відвідувачам про те, що місто потрібно берегти, адже здалеку можна прочитати фразу “Берегти Місто”.

Загалом виставка триватиме в палаці до 6 травня. Сьогодні ж в рамках архітектурної програми фестивалю містяни зможуть відвідати ще кілька цікавих подій:

  1. 12:00, Інтелект хаб, показ документальної стрічки “100 років на екрані”. Завітає на показ відомий франківський письменик Тарас Прохасько.
  2. 14:00, Інтелект хаб, презентація ідеї екранізації книги Софії Андрухович “Фелікс. Австрія”. Уривок з книги читатиме відома франківка Ірма Вітовська, також на зустрічі буде присутня режисерка з Києва Надія Зайончковська, яка стала продюсером стрічки на партнерських засадах.
  3. 16:00, Інтелект хаб, презентація ще однієї стрічки про необхідність збереження архітектури “Зберегти не можна зруйнувати”. Кіно знімалося у 8 містах і локалізує загалом проблему руйнування архітектурних об’єктів, які мають цінність для історії міст.

Завтра о 13:00 в палаці Потоцьких розпочнеться архітектурна програма для малих містян. Дітвора розмальовуватиме листівки з архітектурним надбанням міста.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...