Мед Атлант

У Франківську створять комісію, яка видаватиме документи про рівень володіння українською

14 червня відбулося засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Члени виконкому розглянули питання “Про створення  комісії з проведення випробування на володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування для прийняття до громадянства України”.

Згідно з проектом рішення,  комісія складиметься з голови комісії та 4 членів. До складу комісії можуть входити працівники Департаменту та педагогічні працівники закладів освіти міста, які виявили високий рівень володіння державною мовою.

Особа, яка має намір порушити клопотання про прийняття до громадянства України, має звернутися з особистою заявою до директора Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради з проханням визначити рівень володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування для прийняття до громадянства України, та видати відповідну довідку.

Комісія забезпечує підготовку тестових (чи інших) завдань для проведення випробування на володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування для прийняття до громадянства України.

За результатами випробування комісія готує висновок про рівень володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування для прийняття до громадянства України.

“Час від часу до нас приходять люди, які хочуть отримати громадянство. І ми хочемо комісію, щоб це можна було зробити”, – сказав директор департаменту освіти Ігор Смаль.

Міський голова зазначив, що зараз у місті вже 4 тисячі іноземців.

“Зараз це питання є не дуже важливим, а згодом може стати мегаважливим”, – додав Руслан Марцінків.

Читайте також: Міністр Гриневич у Франківську: Українську мову мають вивчати всі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...