Мед Атлант

В Івано-Франківську розповіли про смарт-технології

22 серпня в Івано-Франківську відбувся круглий стіл, присвячений питанням концепції та технічної побудови інфраструктури для Smart City в Івано-Франківську.

Концепцію Smart City, важливу для розвитку інфраструктури та економіки міста, обговорювали представники громади, влади, бізнесу та запрошені спеціалісти, які розповіли про власний досвід у сфері смарт-технологій.  З презентаціями виступали Юрій Назаров, Ігор Голуб (Київ), Володимир Кондзьолка, Станіслав Гайдер (Дрогобич).

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків,  підкреслив:

Для нас важливе запровадження нових проектів, до прикладу, запровадження електронного квитка. Ми розпочали впровадження розумних технологій, але потрібно ще провети велику кількість роботи”.

Андрій Чайківський розповів про смарт-технології в Івано-Франківську.

Усе почалося із сайту міста, зазначає Андрій Чайківський, згодом смарт-проекти розширилися. Зокрема почали функціонувати міський порадник, портал нормативних актів, електонна приймальня, смс-інформування, код зворотнього зв’язку, модуль виводу адміністративних послуг, онлайн-консультування, електронна черга. У  ЦНАПі запровадили графічні планшети, отже, підробити підписи неможливо. “Мобільний Івано-Франківськ”, впровадження електонного квитка, смарт-зупинок, електронний черг в дошкільні заклади значно спростили життя містян.

Юрій Назаров, директор Департаменту інформаційно-комунікативних технологій КМДА, поділився досвідом про реалізацію проекту розумного міста в Києві. За його словами, такі технології слід упроваджувати та вдосконалювати, бо вони покращують життя мешканців міста.

Учасники круглого столу сподіваються, що завдяки таким зустрічам смарт-проекти у Франківську будуть реалізовуватися й покращуватися.

 

Читайте також: Для іванофранківців створили мобільний додаток

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...