Мед Атлант

На Прикарпатті завершили створення першого в Україні Біблійного саду. ФОТО

Єдиний в Україні та один із найбільших у Європі Біблійний сад закладений у містечку Пречистої Діви Марії – Маріямполі, що на Івано-Франківщині, 4 квітня 2011 року. Перші дерева в ньому посадили священики трьох церков: греко-католицької, православної і римо-католицької, а  сьогодні можна стверджувати, що він уже завершений.

Автором ідеї і головним організатором робіт став голова громадської організації “Комітет з відродження Маріямполя” професор Івано-Франківського національного медичного університету п. Володимир Боцюрко.

Метою створення такого саду було надати можливість вивчати Біблію під відкритим небом. Територія саду становить більше одного гектара. Він поділений на 2 рівні частини: зліва представлені локації, де описані події в Старому Завіті, а справа – у Новому Завіті.

Вхід здійснюється через Райські ворота, які зробили ковалі з Європи. Всі скульптури і композиції розміщені в хронологічному порядку від перших людей, які згадуються у Біблії – Адама і Єви, і закінчуючи Вознесінням Ісуса Христа на Оливній горі в Єрусалимі. На цей час в саду росте більше 25 видів біблійних дерев і кущів.

Біля кожного експонату розміщена табличка, на якій вказано де вони згадуються в Біблії і їх богословське значення. Таким чином, кожний відвідувач може самостійно без екскурсовода пізнавати Біблію та ще й вивчати ботаніку.

Затишок і особливо чисте повітря, настояне на фітонцидах, забезпечує 400-метрова по периметру огорожа із акуратно підстрижених майже тисячі хвойних дерев, пише МІСТО з посиланням на Івано-Франківську Архієпархію УГКЦ.

Читайте також: Дмитрів день: свято військового патріотизму та захисту рідної землі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...