Мед Атлант

Одна людина загинула, дві – у лікарні: наслідки трьох ДТП на Івано-Франківщині. ФОТО

Минулої доби в аваріях на Івано-Франківщині одна людина загинула, а ще дві – травмувалися.

В одному ДТП водій виявилися нетверезими, а в іншому – керманич втік. Поліцейські з’ясовують обставини.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

ДТП із загиблим сталася вчора ввечері на Рогатинщині. У поліцію про аварію повідомив сам керманич. Слідчим пояснив, що рухався автомобілем «Рено Лагуна» і наїхав на чоловіка. 53-річний водій каже, що особа лежала на дорозі і тому він не помітив її. У результаті 41-річний чоловік загинув на місці події. Поліцейські встановили, що керманич «Рено Лагуна» був напідпитку. Алкотестер показав 1,5 проміле. Автомобіль правоохоронці евакуювали, а водія опитують. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження,-караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого).

Аварії з потерпілими сталися у Франківську. Перша трапилася у білий день по вулиці Гординського. 29-річний водій подзвонив в поліцію і сказав, що збив пішохода. Поліцейські з’ясували, що керманич наїхав на 22-річну дівчину, яка переходила дорогу на неврегульованому пішохідному переході. Саме тоді її збив автомобіль «Део Ланос». Дівчину забрали медики. Керманич був тверезим.

У другому випадку водій на вулиці Довженка збив 29-річного пішохода, який рухався по врегульованому пішохідному переході. З місця події керманич втік. Потерпілого медики госпіталізували. Нарізі правоохоронці розшукують водія-винуватця. Проводяться слідчі дії.

За цими двома фактами триває перевірка. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження,-карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...