Мед Атлант

Франківців запрошують взяти участь у молитовній ході з нагоди Дня матері

У неділю, 12 травня, з нагоди Дня матері вулицями Франківська пройде молитовна хода Вервиці.

Про це повідомили сьогодні, 7 травня, на прес-конференції з приводу дійства

Вона розпочнеться о 15:00 год. від Архікатедрального собору Воскресіння Христового, пройде центральною частиною міста по вул. Т. Шевченка та завершиться в місцевому парку.

“Ми хочемо організувати молитву за матерів до нашої матері Діви Марії. Ми вибрали такий маршрут, щоб не завдавати незручностей водіям та не перекривати місто. Ми також зробили заклик до молоді, яка готується до першого урочистого Святого причастя, щоб вона була з нами на молитві,- розповів Владика Володимир Війтишин.

Під час ходи ми будуть нести Чудотворну ікону Матері Божої Станіставівської. Також на кожній з п‘яти стацій будуть молитися до ікон, які нестимуть діти з католицької гімназії, додав настоятель Архітедрального собору Воскресіння Христового митр. прот. Юрій Новіцький.

Хода розпочнеться о 15:00 від Катедрального собору, через Вічевий майдан та вулицю Шевченка і завершення відбудеться на літній сцені в парку. Під час ходи буде 5 молитовних зупинок, розповів отець Софрон Зелінський.

Опісля ходи в парку на матерів чекає подарунок від церкви – урочистий концерт.

Планується, що у ході візьмуть участь наші матері, діти, які цього дня приймуть Урочисте Святе Причастя, представники влади, молодь. Всі охочі зможуть долучитися до спільної молитви на вервиці. Загалом подія триватиме близько однієї години. Під час молитви лунатимуть розважання від священнослужителів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Організатори заходу також нагадують, що в цьому році Всеукраїнська рада Церков проголосила 2019 рік Роком Родини. Вони зазначають, що цей захід покликаний ще більше запалити родини духом материнської молитви.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...