Мед Атлант

Хімія у 3d, термометр з bluetooth та жуйка для лікування зубів: у Франківську презентували реалізовані стартапи

У 2018 році у конкурсі проектів від міської ради перемогли чотири стартапи, які були успішно реалізовані.

Про це повідомили сьогодні, 15 травня, на прес- конференції.

Перший стартап – “Впровадження технологій мобільного навчання та доповненої реальності під час вивчення хіміії у закладах середньої освіти”. Його метою було розробити мобільний додаток, який б міг візуально відобразити різні хімічні процеси та підвищити інтерес дітей до навчання. Додатком вже користуються учні деяких франківських шкіл.

У ньому зображення можуть переходити з 2 D у 3 D формат, візуалізувати різні хімічні процеси та показати процес виконання практичних хімічних дослідів.

Ще один проект – “Термостан” – переносний медичний термометр, який передає інформацію по блутузу. Він повідомляє, коли температура тіла піднімається вище критичної.

Третій проект – «Налагодження серійного виробництва приладу для контролю теплоти згоряння природного газу». Процес виробництва цих приладів для контролю теплоти згоряння природного газу вже знаходиться на завершальному етапі. У виробників вже навіть є перші замовлення.

Ще один цікавий стратап – жуйка на основі карамелізованого меду, воску та прополісу для лікування пародонтиту та пародонтозу та інших стоматолічних захворювань. Жуйка вже пройшла клінічні випробування та готова до виробництва.

Також франківцям нагадали, що зараз триває вже другий конкурс стартапів. Заявки приймаються до 29 травня. В ньому можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...