Мед Атлант

У Франківську на базі міської поліклініки №2 планують створити відділення паліативної допомоги

В Івано-Франківську на базі міської поліклініки № 2 планують створити відділення невідкладної і виїзної паліативної допомоги.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків у  Faceboоk. Реалізувати задумане планують до кінця цього року.

До кінця цього року на базі міської поліклініки №2, що на Довгій, плануємо розгорнути відділення невідкладної і виїзної паліативної допомоги, – зазначено у дописі.

Зауважимо, що у 2019 році в МКЛ №1 та в ЦМКЛ надано паліативну допомогу 405 пацієнтам. Ще понад 200 доглядають вдома сімейні лікарі.

Паліативна допомога — це вид медичної допомоги для людей із серйозними хворобами. Завданням цього типу допомоги є полегшити симптоми і зменшити страждання від серйозної хвороби. Мета — покращити якість життя як пацієнта, так і сім’ї, рідних та близьких.

Паліативна допомога — це додатковий рівень медичної допомоги, може надаватися у будь-якому віці, на будь-якому етапі серйозної хвороби паралельно із радикальною (куративною)  терапією. Її має забезпечити спеціально підготовлена команда лікарів, медсестер та інших фахівців, що працюють разом з іншими лікарями пацієнта.

Експерти наголошують, що ця галузь медицини перебуває в незадовільному стані. Значною мірою через невідповідність нашого законодавства міжнародним стандартам.

Читайте також: У Франківську обговорили проблеми паліативної допомоги на Прикарпатті. ФОТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...